Изборът на сватбен фотограф

Изборът на сватбен фотограф е може би един от най-важните моменти при подготовката за сватба.

Има много нюанси в работата на фотографа по време на празненството, които стават очевидни само при гледане на резултата, т.е. вашите готови сватбени снимки!

Така че в тези минути на гледане младоженците и техните близки отново ще изпитат радост и вълнение от събитието, не пестете от фотографа! Тези разходи носят пряка връзка между цена и качество!

На какво трябва да обърнете внимание или  10 съвета за избор на фотограф :

Сватбен фотограф в Благоевград

Винаги трябва да има избор, обадете се на някои професионални фотографи. Обърнете внимание на учтивостта и интереса на фотографа.

– Уговорете час;

-Разгледайте портфолиото на кандидата (това естествено включва най-добрата работа на фотографа, така че портфолиото не е основно при избора).

Най-добрият вариант би бил да  видите снимките на  една от сватбите, заснети от този майстор, изцяло, т.е. от подготовката на булката до банкета.

Това ви дава възможност да разберете техниката на фотографиите, ъглите на камерата, стила на работа и броя на успешните снимки. Могат да бъдат направени 1500 снимки, но само 100 от тях ще бъдат интересни и запомнящи се. И можете да направите 500 и всеки ще струва теглото си в злато. Изборът е ваш!

Обсъдете с кандидата времето на снимане, плащането, възможните отстъпки, условията за ранно заминаване, транспортиране на фотографа (дали фотографът ще бъде в колата с младоженците или с гости, или в колата си), резервиране на датата на сватбата, авансово плащане. Понякога ранното напускане на фотографа, както и на фризьорите, се заплаща допълнително.

Присъствието на асистент фотограф. Посочете как се заплаща работата на асистент. Ако няма помощник, как светлината се излага в помещения с слабо осветление или при ярко слънце.

Възможно ли е младоженците да предоставят своя помощник на фотографа (това може да е брат, приятел, който иска да помогне, работата не е трудна, но има спестявания за младоженците). Понякога асистентът е и фотограф, т.е.

Фотографията ще се извършва едновременно от различни ъгли. Също добра оферта.

Сватбени снимки в Благоевград

Снимки на продукцията .  Обсъдете подробностите: вашите идеи, предложенията на фотографа, дали той помага да станете правилно или разчита на вашата импровизация по време на фотографията.

Важно е, защото сватбеният ден е вълнуващ, младоженците могат да бъдат срамежливи или просто да бъдат фокусирани върху други точки, професионалистът винаги ще ви каже как най-добре да обърнете главата си, къде да се усмихнете и т.н.

Степен на пожар или скорост на камерата .  Това вече са технически точки, но си струва да обърнете внимание на това, сватбата не е предвидимо време, случват се много интересни и внезапни неща.

Броят на обективите

Също и технически подробности. Наличието на различни обективи е важно за ярко слънчево време, дъжд, сняг, различни диапазони на фотографиране …

Снимка с гълъби .  Разглеждайки портфолиото, обърнете внимание на следната подробност: в рамката, в която младоженците пускат гълъби, трябва да има и двете гълъби.

Активността на фотографа, положителното впечатление от общуването с него, новостта на предложените идеи на фотографа, опита му в сватбената фотография, интереса към вас, заетостта му.

Вслушайте се в препоръките на фотографа относно разходката, отчита ли той конкретния сезон на вашата сватба.

Нека най-добрият фотограф да бъде на вашата сватба !

За статията:
10 Съвета за избор на сватбен фотограф в Благоевград
Заглавие:
10 Съвета за избор на сватбен фотограф в Благоевград
Описание:
Избор на сватбен фотограф. Изборът на сватбен фотограф е може би един от най-важните моменти при подготовката за сватба.
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: