Всички, които страдат от акне, търсят начини за справянето с проблема. Именно затова ние, специалистите по младежки пъпки от „Фрамар“ решихме да Ви дадем най-добрите пет съвета, които ще ви помогнат да забравите за неприятностите, които акнето ви носи.

  1. Сменяйте калъфката си на възглавницата често. Всяка нощ вие оставяте мазни петна от себума, а заедно с тях и множество бактерии върху тъканите. За да не замърсявате почистената преди лягане кожа на лицето, сменяйте всяка вечер калъфката или през вечер, като в този случай обръщате възглавницата от другата страна.
  2. Почиствайте очилата си (в случай че носите такива), най-добре с антибактериална кърпичка. Преди това си измийте добре ръцете. Забършете очилата си в зоната на слепоочията и като цяло рамката. Така ще премахнете омазняванията и ще си спестите бактериите, които остават при допира с кожата ви.
  3. Не използвайте кърпи и гъби при вземането на душ, които веднъж вече сте използвали и след това не са изпрани. По тях остават много бактерии, които могат да влошат положението ви. Дори и чистите кърпи могат да причинят допълнително раздразване на пъпките, тъй като върху тях може да е останал прах за пране или омекотител, които могат да реагират върху кожата ви.
  4. Използвайте лечебни шампоани. Тези, които се използват за борба с пърхот и други кожни проблеми по скалпа могат да помогнат и срещу възпалената кожа на лицето. Може да използвате и мек шампоан за ежедневна употреба, като го комбинирате с медикаментозния.
  5. Носете ръкавици докато спите. Не се шегуваме! Ако сте склонни да докосвате лицето си докато спите, слагайте си памучни ръкавици, които могат да ви помогнат да спрете разпространението на бактериите, а освен това и ръцете ви ще станат много по-нежни и меки.