Блузите са любим артикул за дамите, понеже са практични и удобни за употреба. Те могат да се съчетават с поли, панталони, дънки, клинове, долнища и обувки. В зависимост от модела дамските блузи биха могли да се носят в ежедневието, за спорт, през свободното време или за по-делови и изискани случаи. Съществува огромно разнообразие от модели.

Към категорията на блузите се включват, тениски, топове, блузи, ризи, туники и пуловери. Според материята, от която са изработени могат да се определят като памучни, трикотажни, ватирани, плетени, копринени, дантелени, дънкови, шифонени и други. В зависимост от модела дамските блузи могат да се разделят на елегантни и спортни.

Спортните модели дамски блузи имат широко приложение в ежедневието, за свободното време и за спорт. Удачно е да се съчетават с клинове, долнища, дънки и със спортни обувки. Те обикновено се изработват от еластични, естествени материи с високо съдържание на памук и вискоза за по-голям комфорт на тялото.

Предназначените от тях за зимния период в повечето случаи са ватирани. Към спортните блузи спадат топовете, тениските, дънкови и спортни ризи и др. Някои от спортните модели са с изчистен вид, а други са леко декорирани или брандирани като повечето спортни дрехи.

Блузите, които са с елегантни модели са приложими за по-изискани и делови случаи. Могат да се комбинират със стилни поли и панталони и елегантни обувки. Те се изработват от фини материи като коприна, шифон, дантела, тюл и други подобни материали, някои от които са прозрачни.

Моделите при елегантните блузи са доста екстравагантни, предизвикателни, раздвижени и разнообразни. Често срещани са асиметричните модели/ с едно голо рамо или с един ръкав/.

Особено актуални през настоящия моден сезон са моделите с обемни елементи като буфан ръкави. Много от елегантните блузи са богато декорирани с камъни, перли, капси и малки обемни фигурки.

Плетените блузи са любими на дамите, защото са практични, меки и удобни за употреба. Те се изработват от фино или грубо плетиво. Фино плетените дамски блузи са подходящи за ежедневна употреба. Те са по-елегантни и стилни. Грубото плетиво се изработва от по-дебели прежди с помощта на релефни плетки. Тези пуловери са подходящи за свободното време. Някои от тях са тематични като коледните пуловери.

При дамските ризи елегантните модели обикновено са с втален силует с изчистен вид, докато спортните са по-пъстри с карирани или раирани десени и с различни принтове.

Разнообразието от дамски блузи е огромно и за дамите е важно да изберат подходящата блуза за своята фигура, съчетана с останалите дрехи и обувки в съответния стил и за определения повод.

За статията:
Блузите - любими дамски дрехи
Заглавие:
Блузите - любими дамски дрехи
Описание:
Блузите са любим артикул за дамите, понеже са практични и удобни за употреба. Те могат да се съчетават с поли, панталони, дънки, клинове, долнища и обувки.
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: