Условията за шофиране през зимата могат да бъдат както опасни, така и непредвидими, поради което е важно да бъдете подготвени и оборудвани с помощен комплект в автомобила си. Ако поради лоши климатични условия се окажете заседнали на пътя, има някои полезни автоаксесоари, които ще ви осигурят както безопасност, така и комфорт в кризисни ситуации.

За това сме ви подготвили заедно със специалистите в търговията с автоаксесоари от Флексзон списък със зимно оборудване, което е препоръчително да съхранявате в колата си, за да сте подготвени за всичко.

 1. Разбивачка за лед и малка лопата. Тези автоаксесоари са от съществено значение. Първият ще ви помогне да изчистите леда от стъклата си, за да можете да виждате пътя, докато шофирате, а вторият ще ви е удобен, ако автомобилът ви заседне в снега.
 2. Пясък / сол или друго средство за разтопяване на лед и сняг. Отново, тези неща ще са ви полезни, ако попаднете в снежен капан или ако пътя е заледен и вашето превозно средство не е в състояние да получи нужното сцепление, за да потегли.
 3. Кабели за акумулатор. Ако батерията на автомобила ви се изтощи посреднощ, ще ви трябва помощ. Тези автоаксесоари и евентуален услужлив съсед или минувач, ще са ви от полза за съживяване на акумулатора.
 4. Пътни сигнализиращи и предупредителни знаци. В случай, че сте аварирали на пътя, трябва да бъдете видими за другите шофьори. Предупредителните светлоотразяващи знаци са задължителни в такива ситуации.
 5. Туба с антифриз и течност за чистачки. Освен ниските температури, ако се окаже, че и антифризът ви е понижен, ще бъдете в беда. Също така, през зимата най-вероятно ще включвате чистачките си по-често, отколкото през другите сезони. Допълнителна бутилка с течност ще ви гарантира винаги почистено предното стъкло и добра видимост.
 6. Фенерче и батерии. Винаги дръжте в колата си добро фенерче и допълнителен комплект батерии, в случай на авария, по време на шофиране през нощта .
 7. Комплект за първа помощ. Това е от задължителните автоаксесоари. Уверете се, че имате пълен и изряден комплект за оказване на първа помощ.
 8. Основен комплект инструменти. Никога не знаеш кога може да се нуждаеш от гаечен ключ или отвертка.
 9. Допълнително облекло и обувки. В случай, че дрехите и обувките, които носите, се намокрят или скъсат, ще ви бъде от полза да имате резервни в колата си. Уверете се, че са подходящи за зимно време.
 10. Одеяла. Пригответе достатъчно одеяла в колата за себе си и пътниците.
 11. Самозатоплящи се торбички / пакети. Малките торбички, които се загряват от самосебе си, без да се изисква източник на захранване, са чудесни автоаксесоари. Те могат да помогнат за поддържането на топли ръце и крака, особено ако не можете да запалите колата, за да се сгреете.
 12. Пакетирана храна и вода. Да останете хидратирани и сити, е от решаващо значение в кризисни ситуации, докато се чака помощ. Дръжте в колата си различни трайни, пакетирани храни, като например енергийни барове, солети, бисквити и задължително няколко бутилки вода.
 13. Външна батерия за телефон. Тези специални зарядни устройства могат да ви осигурят достатъчно енергия, за да направите нужните обаждания, когато батерията ви падне и не можете да я зареждате от колата.
 14. Свещи и клечки кибрит. Съхранявайте няколко свещи, както и кутийки кибрит в автомобила си. Свещите горят дълго и могат да бъдат използвани за означаване на местоположението ви. Уверете се, че имате нещо незапалимо, което да предпазва свещта от угасване.
 15. Въже за теглене. Ако вашият автомобил се забие в канавка или снежна пряспа, въжето за теглене ще се окаже един от най-полезните ви автоаксесоари.

Понякога зимите могат да бъдат сурови и комплектът за оцеляване с гореизброените автоаксесоари може да ви помогне. Винаги е по-добре да бъдете по-подготвени от необходимото, отколкото обратното.

За статията:
Ценни автоаксесоари за вашия комплект за оцеляване през зимата
Заглавие:
Ценни автоаксесоари за вашия комплект за оцеляване през зимата
Описание:
Условията за шофиране през зимата могат да бъдат както опасни, така и непредвидими, поради което е важно да бъдете подготвени и оборудвани с помощен комплект в автомобила си.
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: