Специалистите по SEO оптимизация знаят, че Google променя алгоритъма си около 500 пъти на година. Да следите всяка една от тези промени може да бъде много изтощително. Цялостното разбиране на намеренията и концепцията на Google ще ви позволи да изградите по-дългосрочна стратегия на оптимизацията за търсачки.

Всяка година има основен тренд, който трябва да поддържате. Например през 2013 трябваше да се създава съдържание, което отговаря на потребителски въпроси. Намеренията на Google с тези промени са доста очевидни. Те искат да се постигне акцент върху писането на висококачествено съдържание. Това демонстрира власт и лидерство във вашата сфера на бизнес. Има няколко вида съдържание, върху които е добре да съсредоточите усилията си. Успешната SEO оптимизация зависи от това.

Най-добре е да се уверите, че съдържанието, което се създава за вашия сайт е уникално и авторско. Дайте воля на идеите си и ще видите как качественото съдържание става факт. Вашата цел е да предоставите информация на потребителите си, която ще е интересна, образователна и забавна.

1. Ресурси

За подобряване на SEO оптимизацията, вие трябва да помислите за няколко аспекта. На първо място, трябва да помислите за уникалността на вашето съдържание. Освен това, можете да проверите дали материалите ви са всеобхватни. За да бъде успешно вашето съдържание и оптимизацията ви за търсачки, трябва да се стараете да създавате съдържание, което има дълъг живот. Друг начин да кажем всичко това, е да мислите за сайта си като за Wikipedia, концентрирана само в една област.

2. Данни и анализи

Няма по-добър начин да спечелите публиката си, освен с невероятно съдържание. Успешната ви оптимизация за търсачки няма да се случи с повтаряне на съдържание, което се е появявало и на други сайтове. Вие трябва да предоставите на потребителите си данни и анализи, които не могат да бъдат намерени на друго място. Никой не е по-голям специалист от вас във вашата бизнес ниша, а това е още един начин да го докажете.
Можете да използвате знанията си, като им придадете различни формати. SEО оптимизацията ви ще се подобри, щом на сайта ви се появят електронни книги, статии, проучвания и всичко, което ви дойде на ум.

3. Ръководства и уроци

За да повишите авторитета сред потребителите си, можете да помислите за видео уроци. Това е хитър начин да напреднете в SEO оптимизацията. Google класира клиповете от YouTube на челните места в резултатите.
Помислете какво е първото нещо, което биха ви попитали вашите потребители. Можете да направите обяснително видео точно по тази тема. Това ще се отрази пряко на вашата оптимизация за търсачки.

4. Често задавани въпроси

Тази секция често се кръщава с английското съкращение FAQ, което означава Frequently Asked Questions. Всеки сайт трябва да има такава секция без значение от името й. Търсачките наистина харесват това съдържание, така че е жизнено важно за вашата SЕОоптимизация.
Това е начин да отговорите на въпросите на потребителите си и да създавате съдържание на сайта си. Това е двоен удар за целите на оптимизацията за търсачки. Установяването на тази практика спомага за издигането на вашия авторитет сред публиката. Освен това, с успешната SEO оптимизация, ще изпреварите и конкуренцията си.