Грижата за кожа на лицето е изключително важна и не трябва да се пренебрегва, особено ако искате да се радвате на красива и гладка кожа. За да се случи това обаче ще трябва, освен да я хидратирате, и да я почиствате с нежна ексфолираща козметика. Ексфолиращите козметични продукти гарантират постигането на гладка и мека кожа на лицето и тялото. Те ефективно премахват горния слой мъртви клетки на кожата и я подготвят за по-доброто приемане на различните хидратанти.

Благодарение на следните съвети, вие ще се научите как да се грижите за кожата ви и как правилно да я поддържате. Ето ги и тях:

  1. Важно правило е да прилагате избраната ексфолираща козметика върху влажна кожа. Най-добри резултати можете да постигнете като ексфолирате своето тяло под душа.
  2. Винаги започвайте от горната част на тялото и постепенно се спукайте надолу.
  3. Никога не използвайте ексфолианти за тяло за почистване на вашето лице. Те са твърде тежки и биха могли да нараняват лицето ви. Най-вероятно е да получите леки зачервявания или раздразнения и поява на пъпки. На козметичния пазар можете да откриете различни видове ексфолираща козметика предназначени конкретно за лице или тяло.
  4. Ексфолиантите разтривайте внимателно с леки кръгови движения, без прекален натиск.
  5. Обърнете внимание на лактите, коленете и останалите места от тялото, където има суха и загрубяла кожа.
  6. Винаги изплаквайте този тип козметика много добре. Предвид това, че ексфолиантите са предимно на маслена основа, скрабта за тяло е леко хлъзгава.
  7. След пилинг, вашата кожа е напълно готова за хидратиращата козметика.
  8. Добре е или дори задължително да използвате овлажняваща козметика за тяло преди епилиране. Така кожата става гладка и мека, а вариантите вашата кожа да бъде раздразнена са сведени до минимум.

На козметичния пазар ще откриете голямо разнообразие от различни серии и марки ексфолираща козметика за лице и тяло, като някои от тях дори са със свежи, цитрусови, морски, неутрални и други аромати.

Експериментирайте смело, докато изберете подходящият за вас продукт. За да се радвате на красива и гладка кожа е необходимо да използвате козметика за ексфолиране само веднъж или два пъти седмично. По-честа употреба не е препоръчителна, тъй като може да доведе до нежелани проблеми като прекомерна сухота и раздразнения. Вижте тук няколко от най-популярни и оспорвани митове за грижата за кожата.

Различните ексфолианти можете да намерите в добрите онлайн магазини за козметика, аптеките и щандовете на различните брандове.

Ако имате желание лесно бихте могли да си приготвите ексфолиант и в домашни условия. Нужните съставки са кафява захар, няколко капки етерично масло и любимото ви масло за тяло.

Почистването на кожата през зимните месеци по този начин е повече от задължителна.

Открийте най-добрите серии ексфолираща козметика за лице и тяло тук: http://www.ivis.bg/търсене/ексфолиант/