Какво е таблет?

В наши дни таблетът заема мястото между лаптопа и смартфона. Това място се определя основно от размера на производителността и устройството. 7 инча е най-популярния размер таблети. Това е иделният размер за възприемане на информацията. Предпочитани за игри и гледане на филми са по-големите модели.

Таблетите са невероятна част от технологичния свят, но както всяко нещо си имат своите плюсове и минуси.

Какви са предимствата на таблета?

Една от основните им положителни страни е това, че са лесно преносими. Могат да бъдат използвани навсякъде, но и да се носят, когато и където пътуваме. Таблетите ни осигуряват удобството да записваме лесно задачите, които трябва да свършим вкъщи или на работното място. Бизнес срещите и презентациите стават малко по-приятни, когато пред себе си имаме едно такова устройство, без мишка, клавиатура и монитор. За да използвате таблета не е нужно да търсите равна повърхност, на която да го поставите, за разлика от лаптопа, например. Друг плюс на таблетите е животът на батерията им – някои от тях разполагат с минимум 7-8 часа. Сензорният екран на таблета прави работата ви много по-бърза и лесна. За разлика от лаптопите, таблетите не загряват след продължителна употреба, което е друго тяхно неоспоримо предимство.

Какви са недостатъците на таблета?

Негативни страни на таблетите също не липсват. Много малко таблети имат DVD – плейъри.  Те са „нежна” техника и чувствителността на тъч-скрийна им ги прави лесни за повреда. Като минус може да се отчете и все още високата им цена и не са подходящи за „по-тежки” програми. Таблетите не могат да заменят смартфоните, защото предпочитани са по-малките устройства, побиращи се в джоба. Същото важи и за правенето на снимки. Не са удобни и за професионално писане – по-добра работа би свършил лаптопът. Още един минус, който може да се отбележи е малкият капацитет на вградената памет на тези устройства.

В обобщение може да се добави само, че размерът на таблетите е равен на техните функционалности – малко по-малки от тези на лаптопите и малко по-големи от тези на смартфоните.

От къде да си купя таблет?

Реално всеки магазин предлагащ техника и/или мобилни телефони продава таблети. Но ако наистина искате да сравните цените и да имате голям избор от таблети посетете kaymu.bg