Естетични процедури за лицето, тялото и красотата. Процедури, които да ни върнат доброто самочувствие, които да ни направят по-уверени в себе си и които да ни накарат да заблестим отново. Видовете естетични терапии и процедури са много – започвайки от подмладяването на лице, преминавайки през премахването на татуировки и белези, та до отстраняването на целулита и обезкосмяването. Днес естетичния лазер до голяма степен спомага за редица естетични терапии, но ни се искаше да разискваме темата за дермалните естетични процедури повече. Освен това хипертрофичните белези и премахването им също са естетичен проблем номер едно за мнозина, така че да задълбаем в тематиката не е лошо. Ето и какво научихме по двата въпроса.

Лечение на хипертрофични белези – какво представляват, защо се появяват и как да се справим с тях?

По своя характер един белег е отговор на наранената ни кожа. Хипертрофични се наричат белезите, които ни остават след една хирургична операция, белезите след изгаряния и порезни рани, белезите от ожулване, охлузване и подобен род разкъсвания на повърхностния кожен слой – дермата. В стремежа си да ни предпази от инфектиране, организма ни започва свръх производство на колаген на мястото, където кожата е наранена. Така се образува една кожна покривка, която е удебелена, зачервена и грапава. Появява се един хипертрофичен белег, който колкото по-рано се третира, толкова по-успешно ще бъде заличен. Как може да се справим с белезите от този характер? Удачна терапия е лазерното заличаване на белези, но при него съседния кожен участък е значително зачервен и повлиян. За деца лазера не е подходящ, а и има перфектни силиконови гелове, като Kelo Cote които заличават успешно хипертрофични белези.

Най-главната и важна съставка в този крем, както и в редица други кремове за заличаване на белези, е силикона. Той отдавна широко се прилага и използва за медицински цели. Доказано ефективно силикона омекотява загрубялата кожа, подхранва я и след време белега изчезва, както и пигментацията му в червено или изсветлял бял участък. При Кело Кот освен заличаване на стари и нови хипертрофични белези, имате налице и едно предотвратяване на образуваща се загрубяла и зачервена кожа. Затова е необходимо гела да се нанася поне веднъж или два пъти на ден (по лекарска препоръка на дерматолог). Много хора са останали доволни от гарантираното качество на този силиконов крем, така че изпробвайте го и вие.

Естетични процедури за подмладяване кожата на лицето

Процедури с естетическа насоченост, много както споменахме в началото на статията. Ние, обаче се концентрираме върху процедурите, извършени с дермални филъри, които целят да заличат следите на времето и неизбежното стареене на кожата. По своя характер подкожните филъри се поставят от опитните дерматолози, от доста време насам. В момента те се наложиха, като алтернатива на естетичните интервенции, за корекция на лице, както и на инжектирането с ботокс токсина. Какво е един дермален филър и защо е така предпочитан и препоръчван? Филъра по своята същност е течен пълнител, поставен чрез инжектиране дълбоко в дермата. Той по състав може да бъде колагенов, хиалуронов или биостимулатор. И трите вида значително подобряват изгледа на кожата на лицето, заглаждат бръчките, ефикасно оформят лицевия контур и въобще са удачното решение за естетични процедури на лицето и тялото.

Задълбавайки повечко по темата, биостимулаторите са едно от най-добрите решения, които трайно да подмладят външния вид на лицето, защото колагена в тях се усвоява след 6 или 12 месеца, но клетките на кожата са повлияни да произвеждат значително по-големи количества колаген сами. Ако искаме подмладено трайно лице те са перфектния избор. Дерматолозите препоръчват марката биостимулатори с марка Еланс, като едни от най-добрите на пазара до момента. Те активно омрежват подкожната структура и създават външна гладка повърхност, която изглажда бръчките и ги запълва. За уголемяване на устни по-подходящи са хиалуроновите филъри, защото хиалурона напълно се усвоява по естествен път и ефекта им е временен. Като цяло естетични процедури от това естество са гаранция за моментално подмладяване, което е и желанието на повече дами. Затова дермалните филъри са решението, което е ефективно, безопасно и се прилага без странични ефекти и без болка. Просто посещавате дерматолога и след около 20 минути ви е поставен дермален филър, и сте поне с няколко години по-млади, какво по-хубаво от това!

За статията:
Естетични процедури и лечение на хипертрофични белези
Заглавие:
Естетични процедури и лечение на хипертрофични белези
Описание:
Процедури, които да ни върнат доброто самочувствие, които да ни направят по-уверени в себе си и които да ни накарат да заблестим отново.
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: