Няколко съвета от Борман Комерс – фирма, занимаваща се с търговия на интериорни и входни врати.

Най-вероятно всеки от вас поне веднъж в живота си е бил изправен пред необходимостта от подмяна на вътрешните врати в жилището си. Този избор не е лесен, особено ако не сте сигурни какво точно да изберете.

Когато ви се наложи да избирате интериорни врати, трябва да сте наясно с някои подробности:

Всеки клиент трябва да е наясно със собствените си желания и да ги оформи според:

  • отварянето на вратите и всичко около него;
  • цветовете, които смята за подходящи;
  • размерите на вратите;
  • изискванията около проектирането;
  • дали ще трябват още елементи, като например мецанин, стелажи и т.н.

Таблените врати са с най-високи цени. Те са част от интериора в жилището и служат като допълнителна декорация. Естественото дърво винаги прави добро впечатление. То не може да се сравни с нищо друго и всеки, който го види, остава очарован. Поддръжката на дървените врати е сравнително лесна, те са много здрави и разнообразието при тях е голямо.

Една масивна врата трябва да е направена много качествено, а при нейното производство да са спазени всички цикли. Само тогава тя ще бъде издръжлива и здрава. По крилото трябва да се полагат само висококачествени лакови покрития. Някои производители поставят логото си върху крилото на вратата като по този начин гарантират нейното качество.

Много от съвременните врати се изработват от композитни материали, които успешно имитират дървото. Най-често за тази цел се използва МДФ, защото неговите качества не отстъпват на дървото. Тяхната цена е значително по-ниска и те не се видоизменят от влагата. Цената им се определя от фурнира, който се използва най-вече за декорация.

Ако изберете фирма Борман Комерс, вие ще спестите много излишни средства, защото тя се е утвърдила в продажбата на всякакви врати. Там ще откриете много голямо разнообразие и със сигурност ще намерите подходящ вариант за вас.

Кухите врати са с по-ниски цени. При тях външните панели са монолитни. Трябва да се монтират много прецизно и внимателно, за да се използват възможно най-дълго време. Почистването им също трябва да е внимателно. Вратите от американски тип са с изкуствен фурнир в повечето случаи. Използват се най-вече ламинатни покрития и такива, в грундирано състояние. Грундираните са по-търсени, защото могат да се боядисват с различни бои.

Още за интериорните врати, моделите и цените, можете да намерите на официалната страница на Борман Комерс.

Искрено се надяваме, че тази публикация ще помогне на много хора да превърнат дома си в това, за което винаги са мечтали.