През студените месеците, когато зимата е вече в разгара си, с понижаването на температурите трябва да направим корекции не само в дрехите си, но и в парфюмите, които използваме. Като неписано правило е парфюмите през зимата да бъдат с по-силен и наситен аромат, за да може да се задържи за по-дълго време. Ако искате да бъдете загадъчни, то изберете парфюми с ориенталски нотки.

В магазин за маркови парфюми Ivis.bg, можете да направите своя избор сред най-добрите продукти предлагани на пазара.

В каталога му има много известни и популярни марки парфюми, които със сигурност ще събудят интереса ви. Най-добре разбира се би било да не робувайте на марката, а да експериментирате смело. За да откриете по-лесно най-подходящия зимен аромат за вас, следвайте изброените съвети:

  • Не закупувайте определени парфюми само, защото са на определена марка, или защото имат красив и оригинален флакон. В края на деня от значение ще е силата на аромата и неговата наситеност.
  • Не избирайте леки и летни парфюми за студените работни дни, защото все едно ще сте без тях.
  • Закупуването на парфюми е като покупка на дрехи и обувки. Просто трябва да се уверите, че това е вашият аромат. Те са вашият “подпис” и продължение на това, което сте.
  • Парфюмите обикновено се предлагат в различни концентрации. Ако желаете ароматът им да продължи да бъде така силен през целия ден, е най-добре да изберете Eau De Parfum. Това е концентрацията, която има най-висок процент на ароматни масла. Това е и основната причина тези парфюми да са с по-висока цена от Eau De Toilette, които са с по-малък процент.
  • Когато решите да купувате парфюми, изберете часовете сутрин и до обяд, тогава обонянието е особено изострено, а и не е затормозено с излишни аромати, които да ви подведат в избора ви.
  • Най-добрите места за впръскването им са китките, врата и дори коленете или казано с други думи пулс местата, където телесната температура е най-висока. Така ще засилите допълнително уникалното им ухание и ще му се радвате през целия ден.
  • Също така, за да ухаят парфюмите ви по-дълго време, нанасяйте ги на чиста и леко влажна кожа, като най-подходящия момент е след душ. Водата има свойството да забавя скоростта на изпарение на парфюмите и аромата им се задържа по-дълго върху тялото.
  • Можете да нанесе вашите парфюми и върху дрехите, за да запазите уханието им, но това не е особено препоръчително, тъй като това може да доведе до появата на петна или смесване на различни аромати.

Запомнете нещо много важно! Внимателно подбирайте вашите парфюми през зимния сезон, тъй като студа и вятъра намаляват интензивността на аромата. Заложете на силни и дълготрайни маркови парфюми от магазин Ivis.bg, за да се наслаждавате на приказното им ухание през целия ден.