Спомнете си популярната загадка за деца: „Кое е по-сладко от всичко на света?” Разбира се, сбъдването на една мечта. Това, че сънят след изморителен работен ден е наистина сладък и сутрешното събуждане след комфортен и приятен сън – прекрасно, означава, че е важно да обърнем внимание на една неразделна част от нощната почивка – спалното бельо.

Спално бельо от лен. Най-трайното и екологично спално бельо е лененото. Разбира се, такъв комплект ще струва много, но има и много предимства. Ленът изглежда страхотно дори след много пранета. Той се използва много години и става все по-мек и уютен с течение на времето. През зимата такова бельо държи топло, а през лятото приятно охлажда тялото. Само с гладенето ще има малко трудности.

Не по-малко популярно е спалното бельо от американ. Той е груб на допир и достатъчно плътен плат. Поради своята висока плътност, той се пере и глади трудно.

Спалното бельо от Тенсел (Tencel) е също все по-популялно. Tози плат представлява копринено влакно, произведено от сложна нанотехнология от висококачествена дървесна маса (обикновено евкалипт). Той е екологичен материал, хипоалергичен, мек и копринен. Подобно на бельото от лен и бамбук, тези комплекти имат бактериостатични свойства, което е много важно за хората с чувствителна кожа.

Сатенените комплекти дори след двеста пранета запазват първоначалното си великолепие на цветовете. Е, може би, малко отслабено. Струва си такова бельо да е по-скъпо от бельото от американ. Между другото, сатенените калъфки за възглавници със сигурност ще бъдат оценени от жените, тъй като те по-добре запазват прическа.

Най-накрая, най-скъпото и изискано бельо е коприната! Неговото докосване е истинско удоволствие за душата и тялото. Вярно е, че тази материя е много скъпа и за зимата не е особено полезно, но изглежда много впечатляващо. Най-висококачествената, но и най-скъпата коприна е японската. Но все пак, дори висококачествената коприна не е подходяща за ежедневна употреба – тази тъкан не е успокояваща, а напротив – има ободряващ ефект върху тялото.

В допълнение към това разнообразие, на пазара вече има екологични комплекти с влакна от коприва, както и от лиосел (Tencel), които представляват евкалиптови влакна, зелен чай, вълна от лама, камилска вълна, мериносова вълна, бамбук и много други.

За статията:
Как да изберете подходящо спално бельо?
Заглавие:
Как да изберете подходящо спално бельо?
Описание:
Спомнете си популярната загадка за деца: „Кое е по-сладко от всичко на света?” Разбира се, сбъдването на една мечта. Спално бельо от лен.
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: