Светодиодните ленти са наистина много удобни за ползване – както вътре във вашия дом, така и в градината или верандата ви. Имате много голям избор – вие можете да закупите водоустойчива или неводоустойчива LED лента. Тези светлини са наистина много удобни за всеки проект, с който се захващате.

Инсталация на светодиодните ленти

Поставянето на LED ленти, които не са водоустойчиви, е наистина много лесна задача. Вие трябва просто да ги разопаковате и да отлепите предпазната лента. След това, почистете и залепете светодиодната ивица на желаното от вас място. Монтажът на светодиодните ленти, които са водоустойчиви, е малко по-сложен. Те са по-тежки и затова не са с подлепваща част. Тяхното закрепване за повърхността става с винтове или монтажни скоби.

В случай, че сте по-авантюристично настроени, вие можете да изберете цветни LED ленти. Освен това вие можете да си изберете и яркостта на осветителното тяло. Светодиодните ленти използват мощност от 12 волта. В случай, че не сте сигурни каква мощност имат вашите вериги, можете да се посъветвате с производителя на LED ивиците или с търговеца, от когото ги купувате.

Къде да използвате LED ленти?

Тези продукти имат наистина много предимства. Те са много ефективни и не замърсяват околната среда. Освен това те изразходват много малко количество енергия, затова няма да се отразят на сметката ви за електроенергия. Вие можете да ги използвате навсякъде, където искате. Традиционно LED лентите се употребяват за поставяне на акцент в дома или офиса ви. Например можете да поставите LED ленти в дъното на вашите кухненски шкафове или работни плотове. Освен това бихте могли да ги положите, за да осветите пътека в градината си. Банята ви може да изглежда двойно по-голяма, ако поставите LED ивици на правилните места.

Цветове на LED лентите?

Диодните ленти са най-лесният начин да подчертаете характера на едно помещение. За разлика от останалите осветителни тела, светодиодните ленти се инсталират бързо и лесно. Няма да ви се наложи да ремонтирате дома си.

Светодиодните ленти имат безброй различни цветове и дори можете да намерите такива, които се променят от един цвят в друг. Избирайки този начин на осветление, вие ще имате възможност да се насладите на добра илюминация, която е много близка до естествената. LED лентите са с много нисък разход на енергия и много дълъг живот. Така че закупуването им е инвестиция в бъдещето.

Безопасни ли са LED лентите?

Краткият отговор е „Да”. LED лентите не се нагорещяват като обикновените крушки с нажежаема жичка. 90% от енергията, която използват отива в правенето на светлина, за разлика от 20%, които са оптимални за нормалните крушки. Това означава, че LED лентите не стават горещи. Вие можете да ги използвате в шкафове и гардероби, в баните, за да осветите рафтовете или покрай стените.

Можете ли да ги инсталирате сами?

Вие можете да инсталирате светодиодни ленти, които се продават готови за полагане в магазина. За по-сложните варианти ще ви се наложи да поискате помощта на електротехник. Повечето хора предпочитат да си купят готови LED ленти, които са направо за ползване. Те са също толкова ефективни и красиви. Все пак можете да изберете и поръчкови диодни ивици. Не забравяйте, че дори светодиодните ленти да са напълно безопасни, електрическата верига може и да не е. Затова използвайте съветите на професионалист.