Едва ли има по-женствен и кокетен тоалет от късата разкроена рокля. Тази рокля подчертава младежкото излъчване, създава „кукленски” образ и е много актуална през тази година. Модата е толкова разнообразна, че с такава рокля можете да изглеждате по много различни начини: романтична, загадъчна или истинска принцеса. Но този модел рокля е подходящ за определен тип фигура. Преди да си купите такава рокля трябва внимателно да прецените дали тя ще подхожда на вашата фигура.

Това е изключително младежки модел, особено  подходящ и за детски роклички. Затова дамите, надхвърлили младежката възраст, биха изглеждали с такава рокля странно.

Късите официални рокли с пищна пола формират обем в долната част на тялото, особено ако имате широки бедра и обемен ханш, ето защо този модел рокля не е подходящ за вас. Същото важи и за девойки с фигура тип „круша”. Ако имате обемна талия и паласки, този модел също не е особено подходящ за вас, дори да имате стройни крака. Все пак, ако в талията сте натрупали няколко килограма, съветът на стилистите е  да сложите широк тъмен колан, който визуално ще стесни талията.

Хубаво е ако имате дълги крака, защото късата пола малко ги скъсява.
В този случай, ако притежавате стройни бедра, този модел рокля е точно за вас. Много често този модел се шие с корсет, който подчертава деколтето. Но се предлагат и закрити модели.

Ето най-разпространените модели къси разкроени рокли:

1. С рюшове

Къса пола с рюшове изглежда много оригинално. Хубаво е ако те са хаотични, а не разположени симетрично.

2. Плисе

Този модел не създава обем в бедрата, тъй като линиите на плисето са разположени строго вертикално. Ако роклята е от полупрозрачен материал, тя изглежда много леко и въздушно.

3. Рози

Това е много женствена рокля за бал, сватбено тържество или друг повод. Обемните и изискани цветя са абстракция, която събужда въображението. Даже черна рокля с такова изпълнение изглежда изразително, а да не говорим за розова или червена рокля.

4. Ресни

Модел рокля за най-смелите. Ако изберете този тип рокля, имайте предвид, че всички ще гледат точно вас. Тази рокля малко разширява фигурата, така че оптималния вариант е да изберете черна, сива или друг цвят по-тъмна рокля.

5. Рокля тип „камбана”

Този модел се отличава с минимализъм, изисканост и елегантност. Съответства на стил ретро, който е много актуален вече няколко години. Роклята – камбана красиво подчертава талията. Най-често се съчетава с класически обувки.

Съществуват много модели рокли с разкроена пола, но особено внимание заслужава късата сватбена рокля с пищна пола. Това е екстравагантна и стилна рокля за уверената в себе си булка! Към нея могат да се добавят красиви обувки, които да бъдат забелязани от всички. Само имайте предвид, че за такъв модел рокля трябва да имате практически идеални пропорции.

За по-хладното време е допустимо да съчетавате късата рокля с яке или палто. Тук подхождат къси и прилепнали якета. Тъй като такъв тоалет скъсява оптически силуета, препоръчват се съчетания с високи токчета. Ниските обувки тип балеринки не са много подходящи в случая. Те ще скъсяват краката.

Летните и пролетни роклички съчетавайте с обувки с тънко токче и внимателно изберете аксесоарите. Като обувки можете да носите дори боти с връзки. Избягвайте големите чанти. Малък клъч или чанта тип портмоне са много подходящ вариант. Избирайте чанти със средни размери от мека кожа, без официозност или строгост.

Накрая нека да отбележим, че особено подходящи са късите разкроени рокли за вечерен тоалет. Много стилно и ефектно ще изглеждате ако изберете разкроена рокличка в черно. Ако тя е декорирана с рюшове и камъни ще бъде изключително празнична. Също така официалната къса рокля може да бъде в ярки цветове, тя ще подчертае достойнствата на фигурата и ще прикрие недостатъците. Не е необходимо да добавяте допълнителни акценти. Подобни модели са украсени с достатъчно детайли и изглеждат много изразително. Ако в роклята присъстват перли или други камъни, то бижутата трябва да бъдат съвсем загадъчни и семпли.

Носете къси рокли с радост и любов към себе си и бъдете щастливи!

За статията:
Как да носим къси разкроени рокли
Заглавие:
Как да носим къси разкроени рокли
Описание:
Съвети и препоръки как да носим къси разкроени рокли. Едва ли има по-женствен и кокетен тоалет от късата разкроена рокля. Модели къси разкроени рокли...
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: