Как да осигурим сладки сънища на своите съкровища?

Основната цел на всеки един родител е да осигури здравословна и комфортна среда за своята рожба. Да й предложи уют, за да може детето да расте усмихнато и изпълнено със сили. Имайки предвид факта, че прекарваме около 1/3 от живота си в сън, то е от голямо значение как сме облечени през това време. Изборът на детската пижама е богат, но затруднява повечето от нас, защото залисани в разнообразни модели и шарки, трудно отсяваме качественото от лошия продукт.

Какъв да бъде моделът?

Когато става въпрос за покупка на нова дреха, пък било то и пижама, е важно първо да изберем типа продукт, който търсим. Дали искаме нощница за дъщеря си или пък пижама от 2 части? С дълги крачоли или с къси панталонки? Изборът на детски пижами закономерно се определя от сезона, но е факт, но индивидуалните предпочитания на детето също оказват влияние. За новородените се предпочитат спални чували, за да може да е топло и защитено пеленачето, но пораствайки, някои деца започват да нервничат, когато са прекалено облечени и се чувстват спокойни, ако спят с пижами, които са с къси панталонки. Ако малкото ни отроче предпочита такъв модел, е добре да му слагате и чорапи, за да намалите вероятността от простуда. Тийнейджърите са особено чувствителни, когато става въпрос за външен вид и често настояват именно те да подберат съдържанието на гардероба си. Оставете ги да решат кой цвят или щампа отговаря най-много на индивидуалността им и избягвайте да налагате личните си предпочитания, когато пазарувате заедно.

От какъв материал да е пижамата на детето?

След избора на конкретен модел следва и закупуване на пижама, която е от качествена материя. Памукът и трико са най-често избираните, като плътността варира спрямо сезона. Категорично трябва да избягваме изкуствените материи, които могат да спарват или да причинят алергична реакция върху нежната детска кожа. Добре е да купуваме стоки от български производители, за чиито качество и произход няма да имаме съмнения. Богатата гама от продукти с различни разцветки дават възможност на всеки да открие пижамата, която се доближава максимално до неговия вкус. За деца, които имат проблем със съня или специални потребности (например момиченца и момченца от аутистичния спектър), е препоръчително да се подбира спално облекло, което не е в ярки и неонови цветове, а е в меки, пастелни тонове. Освен това е добре пижамата да е изчистен и удобен модел, на който няма прекалено много копчета, ципове, панделки и други аксесоари, с които детето може да си навреди, или които биха развалили комфорта му.

Външният вид на една дреха почти винаги приковава интересът ни към нея. Нужно е обаче да се съсредоточим и върху качеството на самия продукт. Ако не разполагате с достатъчно свободно време да обикаляте магазините, в интернет има достатъчно богат избор, който ще допринесе за сладкия сън на вашите деца.