Дошъл е момента да си купуваме ботуши за зимата, и ние мадамите трябва да следваме малко правила. Но дали всички ги знаем? Може би знаем правилата, но не всички ги спазваме. Ако не ги знаете, бихме искали да ви ги кажем в следващите редове.

Най-важното правило е да изберем ботушите си с вдъхновение. Ако изберете дадения модел с любов, то значи че той заслужава да бъде закупен и подносен с удоволствие! Но как да ги изберем сред това голямо предлагане?

Първият и най-лесен начин преди да тръгнете по магазините е да хванете едно модно списание и бързо да го разлистите. Ако не сте си купували скоро, прескочете до близкото павилионче за вестници, там има доста такива. Разгледайте го набързо, вижте какви дамски ботуши се предлагат по модните сцени и ще се поолесните до някъде. Запознайте се с модните цветове и материи, за да ви е лесно когато ги избирате, за да не ви лъжат продавачките. Добре направете също и преценката дали точно тези модели отиват на вашата фигура.

Ако не сте могли да изчерпите необходимата ви информация за ботушите си от списанието, което сте прегледали, направете следващата стъпка, която е доста по-лесна – пуснете телевизора и прехвърлете няколко модни канала. От там няма начин да не се информирате кой дамски ботуш ще е на мода, а освен това ще разберете още доста любопитни факти за модните дрехи и аксесоарите. Също така ще разберете и за моделите подхождащи на възрастта си, за да не направите грешката да си купите някой модел на ботуши например подходящ за девойка, а вие сте в средната възраст. Помнете че вашият основен стремеж е да се обуете в зимни ботушки прикриващи несъвършенствата в краката ви, и подчертаващи вашата женственост!

Лично аз като дама редовно купуваща си модни списания и често ровеща се из телевизионните модни канали съм достигнала до извода, че модното не винаги е най-подходящо за мен. В последните 2 години модата се опитва да наложи носенето на дамските ботуши с контрастните тоалети, за да могат да изпъкнат пред тях. Лично за мен това не е едно от най-удачните решения и предимно залагам на черния цвят.

Ако имате повод да излезете на дискотека, или сте бизнес дама и ви предстои делова среща, ще ви се наложи да прибегнете към елегантен ботуш, който да е в класически цвят, черното и бежовото са за предпочитане. Също така трябва да се съобразите с височината на тока и като ги вземате гледайте той да е средно висок, за да можете да танцувате дълго в дискотеката, или да произнесете дългата си реч пред подчинените си.

Ако сте ангажирана жена като мен и рядко намирате време за дискотека или парти, бих ви споделила, че подхождащият ви модел е дамския ботуш за всеки ден. Той би трябвало да е практичен, на удобен ток, с плътен хастари и кожа.

Има ли жена, която не иска да има повече от едни ботуши за студовете? Разбира се че няма. Аз също съм от тези мадами които имам по 3-4 чифта ботушки за всяка зима – едните са с токче, другите ниски, третите на платформа, и едни задължително в естествена кожа за кучия студ. Така излиза, че едни единствени не са ни достатъчни, добре че все още цените им са приемливо ниски.

И накрая в заключение трябва да кажа, че зимните обувки трябва да са с високо качество, и не трябва да държим на тяхното количество а предимно на качеството им. Тук има точно такива, и можете да си вземете както за зимата, кака и за пролетта, есента и лятото!