Защо жените купуват бижута ли..

Ще се опитаме да разберем манията на жените, които купуват бижута, защо го правят, предполагаме ще ви е интересно…

Защо бижутата са важен аксесоар за доброто самочувствие на всяка жена?

Бижутата са много важна част от визията на всяка дама, която уважава себе си. Това, което привлича вниманието, определените тенденции за модата и аксесоарите  са вида на аксесоарите, техният вид, големина и изработка. Обеците, колиетата, гривните, пръстените изработени от бляскави и привличащи материали са много характерни за момента. Много прозрачни материи, различни геометрични фигури, златни детайли, платове, разни видове конци вериги и плочи създават разкош предлаган от много известни чужди фирми. Много от тях предлагат луксозни стоки,  с което предизвикват голямо вълнение сред нас, като Chanel, Nina Ricci, Fendi, Dolce&Gabbana и много други.

Какви новости има в света на бижутата?

Все по-нови тенденции се появяват при изработка на дамски бижута. Последните такива е създала Сюзан Маклиъри, като създава специални украшения, които растат. Невероятно нали, но е факт. Тези странности могат да се съчетават с всеки един тоалет,  особено при идването на  пролетта. През 2014 година дизайнерката печели награда и творенията й са и определени като истински произведения на изкуството. Уникалните накити са прекрасен избор за хора, които  ценят природата  или търсят нещо различно. Освен тях има и други също така впечатляващи, които са вдъхновени от разни видове храни – бекон, омлет и палачинки и други видове храни. Именно дизайнерката Норихито Натанака е създала тези невероятни накити. Изработват се още бижута от пластмаса, от дърво, от кожа и други видове подръчни материали. Но основните класически бижута се изработват от злато, сребро, медицинска стомана и най-разнообразни и съвременни по-модни материали. Дизайнерите предлагат много ефектни и  необикновени колиета, пръстени и обеци, ръководейки се от от висшата мода.

Какви са модните тенденции при дамските бижута?

 Огромните украшения, които са и нестандартни са особено модерни за момента. Колиета, които са плътно по врата и такива,  който стигат до гърдите в зависимост от деколтето със различни геометрични форми, са доста популярни днес. Тези нестандартни форми, геометричните, освен при колиетата, могат да се наблюдават и  при пръстените, гривните,  обеците и разни други аксесоари. Накитите са във формата на триъгълник, квадрат, правоъгълник и друга нестандартна форма за бижу и предават особен чар на притежателката си и показват нейната  същност. Разцветките също са от значение. За момента се открояват тези с бронзов цвят. Дългите, висящи обеци са последния писък на модата. Изработени във различен стил и форма, те привличат интереса особено на младите хора. Но независимо от модната тенденция, при покупка трябва да се съобразявате с формата на ушите и лицето, тоалета и други малки подробности. Украшенията със перли също са в крак с модата. Тези красиви елементи са прекрасни и отразяват нежната душевност на жената. Всяка една трябва да притежава перли, независимо дали са естествени или добити по изкуствен начин. Те вече втора година са актуални и допълват тоалета на съвременната дама. Ретро бижутата също се завръщат.  Много модни къщи разнообразяват колекциите си с тях. Така, че ако имате такива ги ползвайте с удоволствие.