Стоманата е специална сплав, която се обработва лесно и позволява изработката на красиви предмети и украшения. Това е така наречената медицинска стомана, която не променя цвета си и не причинява алергии. По този начин се дава възможност на дизайнерите да изработват от нея красиви мъжки и дамски стоманени бижута и други скъпоценни предмети. Поради високите си качества, тя е прекрасен материал за изработка на медицински инструменти за хирургията. Прекрасните бижута имат различна форма и големина, предназначени за всякакви случаи. Произвеждат се обеци, гривни, пръстени, верижки, колиета и много други предназначени за жени и за мъже.

В миналото бижутата са се носели предимно от дамите, но днес мъжете по-често предпочитат да си купуват мъжки гривни от стомана, за да допълнят своята визия. Търсените бижута са гривните, които бързо се наложиха и станаха хит. Стоманените гривни са последния писък на модата. Красиви, елегантни и стилни, те бързо станаха предпочитани от всички.

Евтини са и по своя изящен вид се конкурират със златните и сребърни. Лесно се поддържат и почистват. Когато позлатата е качествена и наситена, те се запазват за много дълъг период. Лесно се съчетават с други елементи като кожа, силикон и други. Това ги прави толкова популярни.

Много мъже предпочитат да носят гривни вместо часовници. Все по-често те пазаруват онлайн за себе си, а не за любимата жена до тях като правилно съчетават елегантният си костюм с една изискана и луксозна гривна, а не с часовник.

Жените също масово започнаха да търсят изящните гривни за подарък на своите близки приятели и любими. Гривните са символ на сила, самоувереност и добър статус в обществото. Носят се от всички без значение на общественото положение, религия и народност. Гривните имат и друго предназначение. Имат медицинско приложение, използвайки се за регулиране на кръвното налягане. Ползват се като аксесоар в спорта за тренировка и при други случаи, където има нужда от тях. Мъжките гривни символизират мъжественост, стабилност и мъжка индивидуалност.