Зимата все по-настойчиво чука на врата ни. Помещенията стават все по-мрачни и неприветливи. Ако сте собственик на магазин, няма как това да не се е отразило на оборота ви. Все пак, ако промените някои малки неща в търговската си площ, ще промените отношението на клиентите си. Вероятно в слънчевите дни вашият магазин изглежда много подканящ, но това не може да се твърди за зимните месеци. Атмосферата е тягостна и почти на никой не му се влиза в магазина. В този случай не е важно само да сложите силно осветление. Това дори може да влоши нещата. Трябва да се подбере красиво LED осветление. Има някои общи решения, които могат да се приложат към всяко помещение. Не се страхувайте да ги изпробвате:

1. Обърнете внимание на цвета на стените. Ако те са бели или в студен цвят (зелен, син, сив), то вие създавате още по-тягостна атмосфера. Цветове като жълто, златно, оранжево, съчетани с подходящото LEDосветление ще ви донесат искания ефект. Ако не ви се прави цялостен ремонт, можете да боядисате в топли цветове само стената, която се намира срещу прозореца. Ефектът на LED осветлението ще се усили веднага.

2. Сменете крушките в магазина. Време е да се насочите към икономично и красиво осветление. След като се уверите какви точно LED крушки ви трябват, можете да си ги поръчате. Изборът е наистина голям. LEDосветлението ще намали сметките ви за ток, а ще подобри качеството на светлината в магазина ви.

3. Използвайте настолни лампи. Това е един много интересен начин да се разчупи помещението. Интересно е и създава чувство за уют. LEDосветлението вече се предлага във всякакви форми и размери и това означава, че ще се радвате на качествена светлина навсякъде в магазина си. Така цялото помещение ще бъде окъпано в светлина и вашите клиенти няма да има друг избор, освен да ви посетят.

4. Никога не избирайте флуоресцентни лампи. Те могат да бъдат наречени убийците на търговците на дребно. Вие несъмнено се нуждаете от светлина, но не карайте клиентите ви де се чувстват сякаш са на разпит в полицията. Изберете осветление, което е най-близо до слънчевата светлина. LEDосветлението е много подходящо решение. Крушките дават бяла приятна светлина без бучене и неприятно присвяткане. За да придвижите светлината из помещението, можете да използвате огледала.

5. Подходящи за празниците (както и за всяко време на годината) са мигащите бели светлини. Те ще са невероятно допълнение към вашето LEDосветление. Опитайте се да добавите тези лампички във високата част на магазина. Това ще създаде уютна атмосфера без да се натрапва в очите на клиентите.

6. Витрините са очите на вашия магазин. Това си е така, но не можете да очаквате от тях да вършат цялата работа. Витрините често са претоварени със стоки и погледът не може да се спре на едно място. Тук отново можете да използвате LED осветлението, за да насочите вниманието на клиентите си. Това е вашият имидж, така че постарайте се. Тук са вашите продукти и от вас зависи колко атрактивни ще ги направите. Не се опивайте да запълните всеки сантиметър от витрината си със стоки. Това само ще ви натовари. Обмислете една идея и планирайте цялото подреждане около нея.