Верандата е наистина чудесно място за срещи с приятели, романтични вечери, както и игрална площадка за децата. Това е мястото, където можете да си починете с чаша кафе, както и да разиграете партия шах с приятел. Ако осветите верандата си добре, то тя ще се превърне в любимото място не само на вашето семейство. Приятелите ви няма да имат търпение да ги поканите на гости отново.

С цел да ви улесним сме ви подготвили наръчник за осветление на веранда. Следвайте тези лесни и прости стъпки и ще се радвате на веранда с красиви LED ленти. В случай, че нямате опит или пък време, винаги можете да се обърнете към специалист, който ще свърши работата вместо вас.

Индиректна светлина

Един от най-лесните начини да осветите верандата си е да използвате LED ленти. Тук трябва да обърнем внимание на подовата настилка, която сте избрали. Вие ще можете да прикрепите LED лентата по краищата на вашата веранда. По този начин вие ще очертаете пространството. Освен това така ще предотвратите появата на досадни сенки, а източникът на светлина няма да е видим. Светодиодните ленти са най-доброто решение за веранди с голяма площ. Задължително е в този случай да си купите водоустойчива LED лента. Разходът на енергия при тези светлинни източници е смешно малък, затова няма да ви се наложи да плащате големи сметки за ток. Истината е, че през зимата може да използвате поставените LED ленти като част от празничната украса.

Директна светлина

Вие трябва да помислите и за директното осветление на верандата си, което създава истинската функционалност на мястото. Изберете си едно централно място, където ще трябва да се концентрира най-голямото количество от светлината. Това наистина ще ви помогне да прекарвате повече летни вечери навън, чувствайки се приятно и комфортно. В случай, че имате маса, погрижете се тя да е осветена добре. Вероятно вашата веранда има и навес. Там можете да приложите стъпките от първата точка. LEDлентите ще се превърнат в най-добрия ви помощник. Със светлината от тях мястото ще получи завършен вид.

С използването на LED лентите можете да насочите светлината към любимите си цветя или предмети. Едно от основните предимства на LED лентите е, че при работа те не отделят почти никаква топлина. Следователно няма никакъв шанс да увредите вещите си или цветята. Тук ще ви се наложи да изберете гъвкава и водоустойчива LED лента. Можете да се консултирате с продавачите в магазина за цвета ѝ. Инсталацията ѝ е съвсем лесна, защото в повечето случаи LED лентите са оборудвани с кабел за включване в ел-инсталацията.

Стълби и стъпала

Това вероятно е една от най-важните части при осветяването на веранди. За съжаление, обаче, тя е и най-пренебрегвана. Без добър източник на светлина през нощта може да се окаже невъзможно да се движите безопасно. Вие можете да избирате от много големи вариации на източници на светлина. Гъвкавата LED лента може да ви свърши наистина прекрасна работа. Можете да я поставите под ръбчетата на стъпалата. По този начин вие ще имате достатъчно светлина и скрит източник. Това ще направи придвижването ви много по-лесно и безопасно.