Вратите със синтетично покритие най-често се използват за вътрешните помещения. Естествено, те биха могли да бъдат приложени и за външни врати в зависимост от желанието на собственика на дома. Обикновено вратите със синтетично покритие попадат в диапазона на ниските цени, но се отличават с голяма издръжливост. Предложенията на Аркома за врати със синтетично покритие могат да отговорят на всеки вкус. Външният вид на вратите може да не е много добър преди полагането на синтетичното покритие. Това дава голям избор на собствениците, за да съвпаднат вратите със синтетично покритие с интериора на дома.

Поставянето на листовете на вратите със синтетично покритие е задача, с която всеки може да се справи в дома си. Единственото затруднение вероятно ще бъде смъкването на вратата от пантите. Освен това, има няколко продукти и инструменти, които се приготвят предварително. Преди всичко потребителите, които са се захванали с ремонта, трябва да са набавили листовете. Те трябва да отговарят на площта, която е планирана за покриване. В случай, че повече врати със синтетично покритие трябва да бъдат демонтирани, то те трябва да се отбележат по някакъв начин.

Бърз списък

Освен това, добре е да се набавят шкурки, поставка за вратите, комплект от отвертки. Винаги е добра идея да се намира и грунд, който може да даде добра основа за залепване на синтетичното покритие. В такива ситуации винаги трябва да има на разположение няколко чисти кърпи, освен това чист валяк или четка за боядисване. Валякът е по-удобен за употреба, освен това не оставя следи, подобно на четките за боядисване. Това ще направи вратите със синтетично покритие невероятни.

Инструкции преди започването

Вратите със синтетично покритие обикновено са произведени от остатъчни дървени материали. Това означава, че могат да бъдат шлифовани с шкурка, която не е прекалено груба. Освен това, това ще даде правилната основа за следващите стъпки от проекта за вратите със синтетично покритие.

Инструкции за залепването

Това е процес, който трябва да протече много внимателно и вероятно ще отнеме време. Причината за това е грундирането на вратите, което създава подходящата основа.

Преди да се започне с боядисването, потребителите трябва да се уверят, че помещението, в което са, може да се проветрява. Изпаренията на грунда могат да бъдат много опасни, когато се вдишани, дори в кратък период от време. С тези уговорки може да започне боядисването на вратите с грунда. Нанася се тънък слой, който да изправи неравностите по повърхността на вратите със синтетично покритие.

Времето, за което изсъхва грунда, е различно за различните производители. Това означава, че трябва да се спазват точните инструкции, които са посочени на опаковката на продукта.

Понякога един пласт от грунда не е достатъчен. Поради тази причина, всеки, който се е захванал с обновяването на врати със синтетично покритие, може да повтори, докато е доволен от резултата. Следва отново да се изчака, според предписанията.

Идва моментът, в който трябва да се залепят листовете на вратите със синтетично покритие. Това е прецизна работа, защото трябва да се внимава да не останат неприятни следи. В случая може да се използват памучните кърпи, за да се избегне създаването на въздушни мехури по вратите със синтетично покритие.

Понякога въпросните мехурчета се появяват независимо от усилията, които се полагат. В такава ситуация, може да се използва игла или топлийка с остър връх, за да се изпусне въздуха. След това участъкът трябва да се приглади с кърпа, като се натиска. Това трябва да разреши проблема с вратите със синтетично покритие.

Ако не разполагате с време за ремонти и желаете да закупите нова интериорна врата за дома си, разгледайте предложенията на www.arcoma-bg.com