Няма съмнение, че красивият тен кара жените да се чувстват по-слаби, по-красиви и по-здрави. Въпреки това, използването на солариуми и събирането на слънчеви лъчи по плажовете започва да става все по-непопулярно, тъй като все повече жени осъзнават, че ултравиолетовите лъчи състаряват кожата много по-бързо от всеки друг фактор, а в същото време увеличава и риска от развитието на меланома. Вие не искате да се откажете от шоколадовата кожа, но в същото време не искате да се рискувате здравето си? Автобронзантите ще ви помогнат. Тук ще намерите 5 много полезни съвета за използването на тази професионална козметика:

Автобронзант капсули или професионална козметика?

Ако искате да имате безупречен тен и можете да си позволите цената на капсулите, тогава това е опция за вас. В случай, че искате много по-достъпен вариант, снабдете се крем автобронзант от серията професионална козметика Solaire на Jean d’Arcel и получете желаният тен без дори да излизате от дома си. Много по-добър ефект можете да получите, ако преди това направите пълно ексфолиране на тялото си.

Как се използва автобронзант върху лицето?

Това е един процес, който включва четири етапа. Издърпайте косата си на опашка преди да започнете, за да не проснете нито една част от лицето ви. Ето и стъпките:

  1. Подгответе кожата си като нежно я почистите и ексфолирате с подходящата професионална козметика. Не използвайте предварително овлажняващи продукти, тъй като те могат да повлияят на автобронзанта и да му попречат да покрие добре кожата ви.
  2. Използвайте крем за околоочен контур. Така в тази зона кожата ви ще остане малко по-светла, а според модните специалисти, така ще изглеждате с няколко години по-млади.
  3. Смесете няколко капки автобронзант и овлажнител върху дланта на ръката и след това нанесете внимателно върху лицето и шията. Трябва да постигнете само един тон по-тъмен тен от този на кожата ви.
  4. Останете така за три часа, след което нанесете чист крем автобронзант върху челото, бузите и скулите, т.е. зоните където се получава най-силен слънчев загар.

Не забравяйте да намажете с автобронзант ушите и зад тях.

Как се прилага тази професионална козметика върху тялото?

Тук процесът е тристепенен. Започнете с ексфолиране на кожата с нежен бамбуков скраб за тяло под душа, като обръщате специално внимание на зоните, където кожата е по-суха (основно лактите и коленете), тъй като те са склонни да поемат повече от автобронзанта и ще изглеждат неестествено по-тъмни от останалата част на тялото.

Премахването на окосмяването е втората част от получаването на изкуствен тен на тялото. Най-добре използвайте епилатор, а не самобръсначка. След като приключите, приложете вазелин върху ноктите и кожичките над тях, за да ги предпазите от оцветяване.

Нанасяйте автобронзантната професионална козметика не едновременно върху цялото ви тяло, а на части, като започнете от краката. За да постигнете перфектно равномерен тен може да се наложи да си заделите няколко часа, но със сигурност резултатите ще си заслужават. За да премахнете излишния автобронзант от дланите си, не мийте ръцете си, а ги изтрийте с влажна кърпа внимателно.