Живеем в свят, в който Google съдържа цялото знание на света. Така да се каже, съществуват заповеди, които трябва да бъдат спазвани с оглед на по-доброто класиране в търсачките. Това са практики, които можете да се изкушите да използвате, но те ще се отразят зле на локалното търсене за вашия бизнес.

1. Не препълвайте заглавието на бизнеса си с ключови думи – Това е най-често срещаната грешка при използване на Google Places. Повечето компании вписват името си заедно с категорията и местоположението си. В краткосрочен план това може наистина да повлияе положително на класирането. Според правилата, написани от Google, ще понесете санкции, ако се опитате да добавите несвързани ключови думи в полето, което е посочено за име на компанията. Все пак можете да го направите, но трябва да сте сигурни, че ще понесете санкции от търсачката.

2. Не слагайте ключови думи в полето категории – На страницата с местоположения има пет категории, сред които можете да избирате за вашия локален бизнес. Увеличаването на целевата аудитория може да стане чрез добавянето на града, в който се намирате. Ако сте водопроводчик в Пловдив, вашата категория ще бъде „Пловдив, водопроводчик”, вместо само водопроводчик. Това може да проработи, но един ден рангът ви може мистериозно да падне и това трябва да е първото място, което да проверите.

3. Не посочвайте нереален адрес – Много компании не искат да посочват реалния си адрес, поради редица причини. В продължение на години повечето фирми се регистрираха на различни адреси от тези, на които извършават дейност. Посочването на нереален адрес се отразява зле нa класирането ви. Причината за това e, че ботовете на Google индексират възможността ви да докажете локацията си, а това няма как да стане с нереален адрес.

4. Не използвайте номер за проследяване – Това вероятно е най-досадната част на локалните търсения. Както вече няколко пъти стана ясно, Google са много строги по отношение търговското наименование на фирмата, адрес, както и телефонен номер. Това са трите неща, които ботовете индексират, за да съберат информация за местния бизнес. Така че, ако имате пропуски или невярна информация, ги поправете. Това е причината и проследяващите номера да не работят. Те само ще объркат системата. Тази част от системата за локални търсения има нужда от много подобрения. В един момент ще можете да видите и записвате разговори при нужда.

5. Фалшифициране на мнения – Мненията подобряват класирането. Но големият въпрос е как търсачката отсява искрените мнения от тези, които служителите на фирмите пишат, заради по-доброто класиране.

  • Възраст и история на акаунта – Търсачката често отбелязва действия във вашата история, като „Потребителят е добавил рискови данни в миналото”.
  • Потребителски доклад – Най-вероятно хората, които четат мненията в сайта ви, сте вие и вашата конкуренция. Имайте предвид, че дори при най-малкото съмнение от тяхна стана за фалшиви мнения, те ще ви докладват. От своя страна Google има свои начини да проверява дали мненията са автентични.
  • Звездни рейтинги – Дори Google ще намери за странно да имате единствено 5 звезди на всичките си мнения. Признайте, че е подозрително. Освен това, ако получите много мнения в кратък период от време, има голям шанс да бъдете санкционирани.

6. Не крийте адреса си – На скоро Google даде възможност на потребителите си да скриват адреса си. Разбира се, това засяга само местата, които не се посещават от клиенти. Въпреки това уточнение обаче, в първите дни след нововъведението се наблюдава спад в класирането.

7. Не дублирайте информацията в описанията си Google наказва за всеки вид повтаряне на информацията. Това може да се отрази зле на класирането ви и да загубите трафик.