На 9 и 10 май 2015 година ще се проведе семинар на тема „Прошка, карма: от минало към бъдеще” в „Йога Видя” студио в София. Водещи ще бъдат Свами Омкарананда (д-р Ашиш Дас) и Мирослава Маринова (Мира).

Да се научим да прощаваме! По какъв начин да излекуваме раните си и да превъзмогнем болката? Как да се измъкнем от порочния кръг и да счупим оковите на кармата ни? Как да изпълним сърцето си с любов, сила и удовлетворение? Как действат законите на кармата и тези на привличането? Отговорът на всички тези въпроси е: от минало към бъдеще.

Как „Прошка, карма: от минало към бъдеще” ще ни насочи как отново да открием радостта от живота и да се чувстваме пълноценни, независимо дали скоро сме преживели емоционален срив, раздяла или още ни разкъсват болки от стари рани.

В този семинар ще се научим как да прощаваме, как да забравяме, как да се излекуваме от болката и да изпълним сърцата си с любов, удовлетворение и сила. Ще преоткрием любовта към себе си и към другите.

Свами Омкарананда е родом от Индия. Той е живял и учил  с шест велики просветени гурута, към които и негово светейшество Далай Лама. Завършил е електронно инженерство, има 5 магистърски степени, а също и докторантура по метафизика. Неговият професионален опит варира от ядрен учен в  Индия до управител на Йеакул Йога училище в Китай, изследовател в Теософското общество в Япония и преподава в Катедрата по Съзнанието на Махарши Ведически здравен център. С препоръка на Далай Лама, Свами Омкарананда посещава манастира на великия учител Лунг Чу в Тибет, където решава да се посвети напълно на живота в търсене на истината и да напусне работа. Така заживява при великите Хималайски учители. По-късно започва да обикаля по целия свят като пратеник на мира, за да учи да вдъхновява търсещите умове. Свами Омкарананда е първият индиец, който е поканен да изпрати послание на мира в Мексиканския Сенат. На 21 юни 2015 година  в Мексико Сити, Свамиджи ще поведе на йога практика 50 000 човека по случай Международния ден на Йогата. Той съвместява съвременната наука с древната мъдрост и духовността. Той умело съчетава знанията си в сферата на парапсихологията и метафизиката с дълбоките си познания по йога, Веданта, пранаяма, холистично здраве и медитация. Харизматичният му подход към хората оставя трайни следи на израстване и осъзнаване в тяхното ежедневие и начин на живот.

Мирослава Маринова е холистичен консултант и работи с хора от целия свят, които желаят да подобрят своето физическо и емоционално състояние чрез предприемането на последователни положителни стъпки в храненето и начина си на живот. Мира има индивидуален подход към всеки в зависимост от спецификата на неговото тяло и метаболизъм, кръвна група, лайфстайл, географско положение и други. Нейният стил е базиран на над 100 диетични практики и теории, които е изучила в Ню Йорк, САЩ. В своята практика, Мира съчетава съвременния научен подход с техники от мъдростта на древните философии като Аюрведа и Йога, които е научила в Индия и Шри Ланка. Мира е сертифициран йога учител и вдъхновява своите ученици в изкуството на Ащанга и Хатха асани, пранаяма, медитация и релаксация в Йога Нидра, за да им помогне да се свържат по-здраво със своята вътрешна сила и мъдрост. Мирослава Маринова е и сертифициран специалист по детоксикация и кулинар, обучена от известната в суровоядството кулинарка Elaina Love в Бали. В ритрийтите си по холистично здраве, Мира споделя целия си опит чрез полезни и вкусни храни, здравословни вибрации и преживявания, които вдъхват здраве и жизнерадост. Преди холистичната практика и здравословното хранене да се превърнат в нейна професия тя е работила във Вашингтон като анализатор на пазарни проучвания. Мира е ценител на суровата веган храна и всичко, което е полезно, също така е страстна пътешественичка и последователка на йогата като начин на живот и философия.

Цената на двудневния семинар е 130 лв, а до 15 април – 105 лв.

Може да се запишете за семинара “Прошка, карма: от минало към бъдеще” на  e-mail: [email protected] или като позвъните на тел. 0876 22 37 33.