С течение на годините моделите тесни панталони и дънки, още известни като скини дънки, ту излизат от мода, ту са най-популярната тенденция.

Ако сте запален фен на тесните дамски панталони и дънки и имате не един чифт от тях в гардероба си, имаме добра новина за вас – и този сезон панталоните по тялото ще бъдат на модерни. За да бъдете в крак с модата посетете онлайн магазин за бутикови дамски панталони Bonelli Lux.

Може би някой от вас си спомнят първите появи на този тип панталони през 80-те години на миналия век. Тогава благодарение на хеви и траш метъл изпълнителите, се популяризираха тесните парени дънки и спандекс клиновете (по известни като клинове с ликра). Тесните дънки бяха символ на бунтарите и различните. През 90-те под влиянието на популяризиралата се рап култура впитите панталони бяха изместени от по-широки и провиснали. До към 2005-та година, когато скини дънките се завърнаха. А в последните години тенденцията отново се завърна и в мъжката мода. Историята на панталоните ни дава пример как модните тенденции невинаги са диктувани от дизайнерите, а много често са подвластни на различни субкултури и течения.

С течение на годините моделите тесни панталони и дънки, още известни като скини дънки, ту излизат от мода, ту са най-популярната тенденция...Сред жените, тесните панталони и дънки най-често са носени с ботуши, обувки на висок ток или балерински пантофки и безпроблемно могат да се комбинират в различни стилове. А ако притежавате стройна фигура, скини дънките са едно от решенията за постигане на секси визия. Затова имаме подозрения, че дори впитите панталони да слязат от модните подиуми, няма да спрем да ги виждаме по улиците.

Както вече споменахме добрата новина е, че впитите дамски панталони и дънки ще са сред актуалните модни тенденции и този сезон. Оказва се, че модните дизайнери също им симпатизират, така както голям процент от жените по цял свят.

Нещо повече с новите си колекции есен-зима 2013-2014 дизайнерите ще ни предложат много нови идеи за това как могат да се носят и комбинират тесните дамски панталони с други дрехи. Ето и част от тези модни идеи:

Впитите кожени панталони продължават да бъдат предпочитани от много модни дизайнери и за предстоящите им колекции. Така например Филип Лим предлага комбинация от впити кожени дамски панталони с елегантно черно палто.

Друга актуална комбинация е впити кожени панталони с кожено яке. Обикновено изцяло коженото облекло не се препоръчва този сезон, но ако успеете да откриете кожено яке в различен цвят със сигурност ще изглеждате модерно и шик.

Други интересни предложения от DNKY са тесни панталони и дънки в съчетание с плетен пуловер и високи токчета.

Следващото предложение е комбинация от тесни дънки и рокерско кожено яке.
Тесни дамски панталони могат да се комбинират със стилна риза и сако за елегантна визия.

Тесните панталони и дънки продължават да бъдат все така актуални, а изглежда, че и модните дизайнери ги харесват и залагат на тях в новите си линии. Много от големите модни компании като Moschino, Jason Wu и Kenzo показаха по модните подиуми стилни комбинации и страхотни идеи, как могат да се носят впитите панталони.

Очаква се през сезон есен-зима 2013-2014, моделите тесни панталони и дънки да се превърнат в неизменна част от гардероба на всяка жена, която иска да бъде елегантна и изискана.