Плетивата са едни от най-предпочитаните дамски дрехи за есенно-зимния сезон, защото са топли, меки и много удобни.

Производство

Изработват се от материи, съдържащи вълна, вискоза, памук, акрил и еластан. Изключително елегантни са плетените дрехи от фино плетиво. За тяхното изработване се използват предимно тънки прежди и гладки или рипсени плетки. В по-редки случаи се изработват с помощта на релефни плетки на по-ситни фигури.

Употреба

Фино плетените дрехи се използват масово в ежедневието. Лесно се съчетават с облекла и обувки в спортно-елегантен стил. Моделите са с втален силует с изчистен вид. Плетивата от грубо плетиво се носят през студените зимни дни, през ваканциите в планината.

За грубо плетените облекла са характерни релефни плетки с различни фигури, плетеници и английски ластик. Изработват се от по-дебела прежда. Моделите са по-свободни с големи яки тип “поло” или с качулки.

Трендове

Тенденция за сезон есен-зима 2020/2021 г. е съчетаването на плетиво с други материи като шифон, дантела, органза и тюл. Обикновено основната част на дрехата е плетена, а отделни детайли като ръкави, яки и коланчета са изработени от друга, тънка материя.

Моден хит в момента са плетени рокли или блузи с тънки, прозрачни, плисирани или буфан ръкави. Нов акцент при плетивата за новия моден сезон са плетените плисета, плетените къдри и плетен солей.

Друг моден акцент при тях е лъскавина и блясък, които се постигат чрез вплетена нишка от ламе или лъскаво покритие от сребриста или златиста боя.

Безспорен хит за есента и зимата са декорираните плетени облекла с камъни, капси, копчета, перли, дантелени, плетени и 3D елемент.

Цветове

Актуалните цветове за плетивата през есенно-зимния моден сезон са предимно в бежовата гама като бежово, камел и карамел. Непреходни във времето са класическите цветове черно и бяло. Моден хит са геометричните принтове като каре, райе и пипит в бежово и черно или в бяло и черно.

Най-лансиран плетен артикул от модните дизайнери за 2020 година е фино плетената рокля с втален силует. Голямо е и разнообразието от модели на плетени блузи. Обръща се и подобаващо внимание на плетените поли, особено на полата от плетен солей. Не на последно място в класацията на плетивата попадат и плетените жилетки. Както винаги за зимния сезон се предлагат и много плетени шалове и шапки.

За статията:
Топлата прегръдка на плетивата
Заглавие:
Топлата прегръдка на плетивата
Описание:
Плетивата са едни от най-предпочитаните дамски дрехи за есенно-зимния сезон, защото са топли, меки и много удобни.
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: