Много хора разполагат с вана у дома, но дори те рядко си позволяват удоволствието да ѝ се наслаждават често и пълноценно. Забързаният начин на живот ни принуждава да съкращаваме къпането до едва няколко минути дневно, но по този начин се лишаваме не само от уникалната възможност да се отпуснем и релаксираме след тежкия работен ден, но и от шанса да подобрим значително състоянието на своето физическо и душевно здраве.

Защо ваната е лукс, който не бива да си отказваме?

Ако имате вана у дома, задължително трябва да се възползвате от нея поне веднъж седмично. Това може да бъде уикенда, в случай че през седмицата нямате достатъчно време, но задължително трябва да си позволявате поне 30 минути на всеки 5-6 дни, през които да се погрижите за баланса между тялото и душата си. Ваната може да бъде едно божествено изживяване с безспорни ползи, от които не трябва да се отказвате.

Една топла, ароматна вана може да ви зареди с положителна енергия след дълъг и уморителен ден. Не само хората на физическия труд, но и тези, извършващи интелектуална дейност трябва да си позволят да откраднат малко време за себе си, в което да заредят батериите, така че да бъдат отново пълноценни, ведри и трудоспособни. Топлата вана, изпълнена с пяна и приятни аромати е чудесно решение в зимните месеци. Продължителният престой в приятно топлата вода осигурява чудесно въздействие върху кръвоносната и лимфна системи, а по този начин се повишават и защитните сили на организма.

Ако към водата за къпане добавим специална пяна за вана, обогатена с минерални соли и етерични масла, ще можем също да намалим драстично болките и напрежението в мускулите и ставите, както и да хидратираме в дълбочина сухата и чувствителна кожа, така че да се радваме на копринено мека и искряща от здраве обвивка. Някои видове пяна за вана имат стягащ и енергизиращ кожата ефект, което е чудесна възможност да превърнем къпането в подмладяваща спа- терапия.

Защо е важно да ползваме пяна за вана, а не обикновени продукти?

Когато решим да се отдадем на заслужена почивка във ваната е добре да използваме именно пяна за вана, а не обикновени измивни продукти, като течни сапуни или шампоани. Използвайки, специално създаден за целта продукт, не само ще имаме обилна пухкава пяна, но и ще можем да се възползваме от някои, подобряващи състоянието на тялото и психиката свойства.

Купете си пяна за вана с високо качество и ако имате конкретен здравословен или друг проблем, изберете продукт, обогатен с минерални соли и етерични масла. По този начин ще съчетаете перфектно полезното с приятното и ще извлечете максимални ползи от времето, прекарано в банята. Колкото и да ви убеждават в уникалните възможности на някои душ гелове или сапуни, знайте, че истински полезно се оказва само времето, в което сте лежали отпуснати в топлата вана и сте позволили на полезните съставки да проникнат дълбоко в кожата ви.

Добрата пяна за вана съдържа чисти натурални съставки, а не силни пенители, които допринасят за дехидратирането на кожата в дългосрочен план. Качествените продукти за вана са тези, в чийто състав влизат базови или етерични масла, извлечени от екзотични растения, тъй като с тяхна помощ се въздейства не само на тялото, но и на психиката. Ароматерапията с ароматни масла има доказани анти-стрес свойства, а стресът е причина за огромна част от съвременните здравословни проблеми.

За да можете да използвате пълноценно времето, прекарано в топлата пенлива и ароматна вода, можете да комбинирате пяната за вана с малко количество минерални соли, в случай че ползвате продукт, който не е достатъчно богат на минерали и микроелементи. Солите имат доказано антисептично, спазмолитично и подхранващо кожата действие, затова винаги избирайте пяна, обогатена с ароматни соли или ги добавяйте допълнително във водата.