Има ли разлика между любовта и привличането? Що е то любов? И може ли без нея?

Рано или късно в живота на всеки настъпва някакъв момент, който преобръща собствените му представи за отношенията с противоположния пол и го поставя пред редица въпроси и избори.

В ИНТЕРПОЛЕЗНО.КОМ предлагаме различните гледни точки и възможни варианти.

Любовта преди всичко. Не малко хора са разбрали, че чистите и неподправени чувства са най-естественото нещо, което може да се случи между двама души и работят за тяхното поддържане. Любовта върви ръка за ръка и с доверието и когато двама имат късмета да го притежават и пазят, то те неимоверно са в прекрасни взаимоотношения и продължават напред смело. Любовта не може да се опише, тя е едновременно чувство за сигурност и безсилие, за щастие и еуфория, за необходимост от непрестанното присъствие на половинката до теб.

Привличането. Чисто физическото привличане, без емоции и чувства е все по-често срещано днес. В неговата основа стоят не емоциите, а онези прословути пеперуди в корема, които ни карат да се вълнуваме толкова много при контакт с любимия. Достатъчно ли е обаче само привличането за поддържане на една връзка? И колко ли дълго ще пърхат пеперудите?

Историята показва различни варианти. Случва се хора които влизат в една връзка да разчитат единствено и само на химията по между си, но с течението на времето тя да се превърне в особен вид привързаност, дори в любов. Ако партньорите съумеят да изградят тези отношения, то връзката им би била увенчана с успех.

Когато партньорите разчитат само на привличането по между си и не положат никакви усилия за развитието на взаимоотношенията си, то връзката няма да просъществува дълго.

С две думи, ако искате дългосрочна връзка, не разчитайте само на пеперудите. Научете се да цените и уважавате човека до вас и изискайте същото за себе си.

Привличане по време на любов. Ако сте в прекрасна връзка и имате любим човек до вас, то вие никога не сте застрахован от възможността да срещнете някого, който да ви накара да се вълнувате. Тогава настъпва голямата дилема – кой е правилният човек и какво искате вие.

Естествено отговори на тези въпроси може да дадете единствено вие. Бъдете мъдри в изборите си и не забравяйте „срока на годност“ на пеперудите.

За тези и друг и подобни вълнения може да прочетете още на: https://www.interpolezno.com/category/psihologiya-2-2/intimno-i-lichno

За статията:
За химията и любовта
Заглавие:
За химията и любовта
Описание:
Има ли разлика между любовта и привличането? Що е то любов? И може ли без нея? Рано или късно в живота на всеки настъпва някакъв момент, който преобръща собствените му представи..
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: