Бижутата са наша страст, слабото ни място. Всяка жена обича блясъка на нов пръстен, или докосването на злато до шията си. Гривни, обици, гердани, колиета, диадеми – всички те са в списъка на любимите ни вещи.

Всъщност всяка от нас се опитва да бъде оригинална и различна от другите. За това започваме да търсим все нови и нови бижута, каквито нито една от приятелките ни няма. Но в даден момент възможностите се изчерпват. Все пак всички пазаруваме от едни и същи магазини – няма как нещо да остане скрито. Естествено дори да успеем да открием нещо ново, красиво и уникално, то много скоро вече няма да бъде такова.

Бижутата ни носят щастие. Те ни карат да се чувстваме добре. Имаме чувството, че сме по-красиви, по-желани, по-забелязвани. Приятно е да срещаш одобрителните погледи на околните. Но за да те видят, трябва да привлечеш тяхното внимание. Това е причината да се суетим пред огледалото. Така се появяват вторите дупки на ушите ни – един страхотен начин да се разкрасим с още един накит. Или пък красивите висулки, които се спускат от телефоните ни. Кристалите Сваровски намират място и там. Искаме да блестим дори когато говорим по телефона. И пиърсингите са начин да привличаме внимание. Днес бижута се продават дори за нашите пъпове.

За това, мъже, видите ли красив, лъскав пръстен или колие – не си пестете комплиментите. Надяваме се, че няма нужда да се дупчим целите, за да бъдем забелязани. Видите ли издайническа лъскавина иззад косите ни, отдръпнете ги и се възхитете колко прекрасни сме с тези обици. Това е всичко, което искаме. Когато не получаваме комплименти или не се чувстваме достатъчно привлекателни, ние започваме да се чувстваме зле. Замислете се за крещящите бляскави обувки, които носим – целите покрити с пайети. И роклите, обсипани с блестящи камъни Сваровски. Те се превръщат в нашите нови бижута. Все по-големи и все по-екстравагантни.

Жените са нежни създания. Те имат нужда от внимание, от разбиране, от любов. И когато не получават достатъчна доза от тези неща, те се стремят да ги привличат по всевъзможни начини. Понякога дори с бижута. Това е причината, която ни тласка, да превръщаме всяка своя вещ в бижу.