Тази статия е предоставена от Свилен Николов от deals.bg. Препоръчваме ви да разгледате тяхната туристическа секция.

 1. Портланд, Орегон, където рядко пада сняг се намира на около 208 километра по на север от Торонто, Канада и над 260 километра по на север от Бостън.
 2. Във френското южно средиземноморско крайбрежие, Кан, слънчевия курорт на богатите, който понякога се нарича неправилно тропически е на около 16 километра по на север от Милуоки, Уисконсин
 3. Буенос Айрес, Лос Анджелис, Кейп Таун и Сидни са разделени от хиляди мили, като са известни с невероятно приятния целогодишен климат и са на почти идентични разстояния от екватора.
 4. Сан Франциско и Мелбърн, Австралия са познати с мекия и бъзропроменящ се климат, като се намират на идентични разстояния от екватора.
 5. Есткоурт Стейшън с популация от 4 е най-северната точка на щата Мейн, и звучи така все едно е засипан от сняг целогодишно, но въпреки това Лондон е на 480 километра по на север.
 6. 49-тия паралел, който минава по дългата и права граница между САЩ и Канада на запад се намира на около 192 километра на север от Есткоурт Стейшън.
 7. лазгоу се намира на 448 километра на север от Лондон. Продължете още 400 километра на север до Стокхолм и още 592 километра на север до Рейкявик, и още 620 километра на север до Хамергфест, Норвегия, който се намира на почти 8000 километра от екватора.
 8. Англия с нейните 50 милиона жители е малко по-малка от Луизиана.
 9. Ако се комбинират Англия, Уелс, Шотландия и Северна Ирландия, заедно биха били малко по-малки от измамно големия щат Мичиган.
 10. Франция е 30% по-голяма от Калифорния.
 11. Кресънт Сити, Калифорния е на около 24 километра южно от границата на Орегон, но е на около 10 мили по на север от Нюпорт, Род Айлънд. С други думи още можеш да бъдеш в Калифорния и пак да си по на север от крайбрежния Род Айлънд.
 12. Мадрид, където летата са толкова горещи, че повечето хора почиват следобедите е на около 16 километра по на север от Солт Лейк Сити, Юта.
 13. Около две трети от Африка се намират в северното полукълбо.
 14. Рим, се намира на същата ширина като Чикаго.
 15. Техеран, със своите горещи лета се намира на същата ширина като Токио, където климата е сравнително по-лек.
 16. Около 90% от населението на света живее в северното полукълбо.
 17. Слънчево и леко тропическо Рио де Жанейро е на около 38 километра по-далеч от екватора от Хонконг.