Застраховката може да накара всеки един шофьор да се почувства поне малко по-спокоен, сядайки зад волана. В крайна сметка, шофирането може и да е приятно, но то носи безумно много рискове от инциденти.

За съжаление, застраховката не означава, че всичко ще се подреди както на нас ни се иска. Много често застрахователните компании се стремят да намалят до минимум или дори да откажат плащанията.

Някои застрахователи се надяват, че след като са пострадали, жертвите на ПТП няма да имат нагласата да задълбават прекалено дълбоко в това какво им е изплатено и дали не са можели да получат повече, а просто ще искат да продължат напред.

Кога да потърсим адвокат

Според експерта в областта на застраховките, има няколко случая, в които хората трябва задължително да потърсят помощ от адвокат ПТП, който има опит в областта на застраховането и изплащането на застраховки от ПТП.

1. Откажат да ви изплатят застраховка

Отказът от изплащане на застраховка може да се окаже грубо погазване на вашите права. Ако ви откажат изплащане, не бива да се бавите и секунда, а незабавно трябва да поискате помощ от адвокат, който има опит в тази материя (разгледайте в Zastrahovan.eu).

2. Забавят ви изплащането на сумата

Забавянето може и да се дължи просто на по-бавно протичаща проверка на обстоятелствата – все пак застрахователната компания има право да знае как и защо се е случило при инцидента.

Но случи ли се по-дълго протакане, веднага трябва да ви светне лампичка, че може и нещо да не е наред от страна на застрахователя. Трябва да наблюдавате внимателно какво се случва от там нататък.

Ако забавят прекалено изплащането на застраховката, задължително се обърнете към адвокат. Дори и самата му поява ще накара застрахователите да приключат по-бързо с вашия случай.

3. Сумата е неудовлетворяващо малка

При неимуществени щети (ако например вие сте пострадали) може да е трудно да се определи каква точно сума трябва да се изплати и това може да отнеме малко повече разтакаване.

Ако обаче щетите са материални, тогава всичко е ясно. Ако застрахователите ви изплатят твърде малка сума, тогава потърсете адвокат и намерете външен оценител или дори автосервиз, който да направи оценка на размера на щетите. Може да изглежда необичайно, но ще ви помогне много.

За статията:
3 ситуации, в които трябва да се свържем с адвокат при ПТП
Заглавие:
3 ситуации, в които трябва да се свържем с адвокат при ПТП
Описание:
Някои застрахователи се надяват, че след като са пострадали, жертвите на ПТП няма да имат нагласата да задълбават прекалено дълбоко в това какво им е изплатено. Кога да потърсим адвокат
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: