Хората, които нямат технически познания или опит, не могат лесно да преценят дали са доволни от своята хостинг услуга. В случай, че се намирате на кръстопът дали да наемете нов доставчик, или да запазите стария си, ние можем да помогнем. Има някои индикатори, които недвусмислено подсказват колко е качествена услугата.

Надеждност – Това е един от най-важните фактори за ефикасна услуга. В случай, че вашият провайдър е в състояние да ви осигури 99,9% онлайн време на сайта, значи се представя достойно. Всяка продължителност под 99% трябва да ви накара да помислите за незабавна смяна на доставчика си. Надеждните провайдъри използват сървъри с висока производителност. Те обикновено са свързани с архивиране на информацията, за да се гарантира, че могат да осигурят възможно най-добрите резултати за една последователна база данни. Идеалният хостинг трябва да бъде в състояние да отговори на всички екстри, които са обещани.

Scalability (б.а. мащабируемост) – Много е трудно да се определи потенциалът на услугата, когато не сте я ползвали достатъчно време. Оценката на този фактор изисква именно да прекарате повече време при този доставчик. Вашият уеб хостинг трябва да бъде в състояние да осигури достатъчно мащаб, за да отговори на нуждите ви. В момента, в който вашият бизнес започне да се разраства, вие ще имате нужда от scalability (б.а. мащабируемост). Всеки добър доставчик предлага пакети, които ви позволяват да добавите функции и програми, когато се нуждаете от тях.

Основни технически характеристики – Това са основните технически параметри, от които се нуждае всеки сайт, за да функционира. Например такива са дисковото пространство и трафика. Има наистина голямо значение какъв растеж очаквате за вашия сайт за в бъдеще. В случай, че това се случи, вие ще имате нужда от по-голямо пространство и повече обмен на данни. Тогава вие ще трябва да се обърнете към своя провайдър, за да промените вашата услуга.

Сигурност – Много компании са загубили важна информация и са претърпели значителни финансови загуби заради хакерски атаки. Вие трябва да се опитате да си спестите тази мъка. Дори да сте взели всички необходими мерки за предотвратяване на хакерски атаки, ще бъдете значително по-уязвими, ако вашият хостинг доставчик няма добри нива на сигурност. Уверете се, че вашият провайдър има ефективни защитни стени, SSL сигурност и аналогова сигурност.

Техническа поддръжка – Не е необичайно за собствениците на сайтове да имат проблеми от време на време. Вашият доставчик трябва да ви помогне да преодолеете всички трудности, които идват с настройката на вашия уебсайт. Също така провайдърът ви трябва да предлага постоянна техническа поддръжка, така че процесът да протича гладко. Трябва да се замислите сериозно, ако сегашният ви хостинг доставчик няма 24/7 техническа поддръжка. Услугата, която използвате, може да окаже значително влияние върху успеха и растежа на вашия онлайн бизнес. Именно затова е толкова важно да изберете правилния провайдър.

В случай, че услугата, която използвате, не отговаря на някой от тези критерии, трябва да помислите да я смените. Пазарът на хостинг пакети може да ви предостави идеалния план за вашия бизнес или личен сайт.