Банята е интензивно използвано помещение, което неизменно има и своите проблеми, които трябва да се поправят на време. В този текст ще разгледате 5 сигнала, които трябва да задействат във вас, че нещо в банята не е наред и е време за ремонт, водопроводчик или за смяна на някои от нейните елементи.

Няма налягане на водата докато се къпете. Това е много неприятно особено докато сте под душа. Причините обаче може да са най-различни: от повреда в смесителите или душ главата; теч във водопроводната система;  ерозирали връзки, счупена тръба по веригата. Тогава е добре да повикате професионалист.

От мивката тече ръждива вода. Това може да се случи еднократно след дълги валежи, но ако стане системно, може да е индикатор за много сериозен проблем. Отново се обадете на вашия водопроводчик, за да регистрира проблема и да започне работа по отстраняването му.

В банята, коридора, по стълбището се носят неприятни миризми. Със сигурност ще забележите ако в дома ви мирише на развалени яйца без да сте забравили такива в хладилника. Регистрирането на такава миризма, може да значи запушване на тоалетната чиния или на канализацията. Задължително е моментално обаждане на специалист.

Плочките на пода са загубили блясък и са станали по-хлъзгави. Това е явен знак, че техния горен слой се е захабил. Трябва да реагирате бързо, защото това може да доведе до инциденти в банята, които носят травми. Помислете за временно ограничение на хлъзгавите зони и на скорошна смяна на плочките в банята.

Поява на петна по стените. Още един сигнал, че нещо не е наред във ВиК инсталацията в банята. Това е сериозен проблем, който скоро може да започне да се проявява в повредата на санитарния фаянс, душа, плочките и т.н. Така че действайте незабавно.  

Поддържайте банята според предписанията, за да може когато се появи проблем, да успеете да реагирате бързо. Само така ще сте спокойно, че дори и по-големите повреди няма да ви струват прекалено скъпо.

Повече на: https://bania24.com/

За статията:
5 знака, че ви трябва ремонт в банята
Заглавие:
5 знака, че ви трябва ремонт в банята
Описание:
Банята е интензивно използвано помещение, което неизменно има и своите проблеми, които трябва да се поправят на време.
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: