В миналото, а и днес, половата принадлежност често е била повод за различни сравнения между мъжете и жените. Появявали са се сравнения за това кои професии са мъжки и кои женски, коя работа е мъжка и коя женска, кой от двата пола е по-силен физически или пък психически и какви ли още не съревнования.

В тази статия ще обърнем внимание на няколко интересни факти, свързани с жените, характерни само за тях и за които вероятно не сте чували до този момент.

Факт №1: Жените изяждат 2-3 кг червило

Факт е, че по принцип мъжете ядат повече от жените, а за жените е характерно да се гримират. Но замисляли ли сте се някога – колко червило „изяждат“ дамите, гримирайки се?

Според направено проучване, една жена изяжда средно около 2 до 3 килограма червило през живота си. Това си е доста грим, нали?

Факт №2: Жените се потят по-малко

Оказва се, че има сравнение и относно това кой се поти повече – мъжете или жените. Едва ли е трудно да се досетите, че тук победители са мъжете. Те се потят 2 пъти повече от жените.

Факт №3: Колко дълго живеят жените?

Още едно сравнение между мъже и жени – този път по отношение на остаряването. За съжаление на мъжете, изглежда жените живеят по-дълго. Отчасти причината е, защото имунната им система остарява по-бавно.

Факт №4: Жените са с по-емоционални сънища

По принцип е факт, че жените са по-емоционални, но ако трябва да конкретизираме по отношение на сънищата – оказва се, че дори и при тях, жените печелят първото място.Те имат значително повече кошмари от мъжете и сънищата им обикновено са по-емоционални.

Факт №5: Жените са по-ревливи

Още едно сравнение между мъже и жени показва, че нежната половинка плаче повече. За да бъдем точни, между 30 и 64 пъти годишно, докато при мъжете цифрите са много по-малки – между 6 и 17 пъти (аматьори!).

Факт №6: Жените са по-суетни

Ако трябва да попитаме представители и на 2-та пола кой стои повече пред огледалото – със сигурност везната ще натежи в полза на жените. И не случайно. Според изследвания, средностатистическата жена прекарва около 5 дни, гледайки себе си в огледалото.

За статията:
6 любопитни факта за жените
Заглавие:
6 любопитни факта за жените
Описание:
В тази статия ще обърнем внимание на няколко интересни факти, свързани с жените, характерни само за тях и за които вероятно не сте чували до този момент.
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: