Мнозина мечтаят за своя бизнес, но само малцина създават компании. В същото време има много причини да започнете бизнес: от промени в икономическата среда до лични мотиви. Но понякога това, в буквалния смисъл на думата, е единствената възможност да покажете своя професионализъм в бизнеса.

Струва си да започнете собствен бизнес с визия и цел. Недоволството от настоящото работно място не е гаранция, че човек ще успее в предприемачеството. Като се има предвид това, ако има добър стимул, шансът за успех е поне същият като шанс за провал.

Актуални цени за регистрация на фирма, изцяло онлайн за цяла България!

1. Предприемачеството по необходимост

Загубата на работа или липсата й за дълго време е една от причините хората да станат предприемачи. На пръв поглед тези мотиви не са много обещаващи, но са доста разпространени. Много начинания всъщност са по-успешни, отколкото биха могли да изглеждат първоначално.

Ако решите да започнете бизнес именно поради тази причина, можете да използвате помощта на независими консултанти или експерти. В Латвия хората, загубили работата си, на първо място се обръщат към консултанти на Държавната агенция по заетостта, които помагат да се определят техните желания, умения и силни страни. Агенцията също така предоставя информация за различни курсове, услуги и стартиращ пакет за стартиране на бизнес. Ако имате идея и желание, би било разумно да помолите независими експерти да оценят вашата бизнес идея – с тяхна помощ може да успеете.

Регистрация на фирма онлайн в София и в цяла България

2. Мечтана работа

Много предприемачи са започнали бизнес поради желанието си да се отърват от рутината на наетата работа, както и да получат пълна свобода на действие и право да вземат решения в собствената си компания. Някои хора мечтаят за динамичен, многостранен проект, в който има много интересни и трудни задачи, докато други се стремят към нещо спокойно и романтично – например отваряне на малко кафене.

Работата е значителна част от живота, затова е важно да й се наслаждавате. Но в същото време е необходимо да се вземе предвид фактът, че дори предприемачът не може да избегне случаи, които може да не са много интересни. В действителност работата на мечта може да не е същата като на мечтите, но в дългосрочен план може да донесе повече радост от самореализацията и действията, отколкото нелюбима работа.

3. Финансова независимост

Собствениците на фирми са били смятани за богати през цялото време. Но всъщност сред тях има хора с различни нива на доходи, но финансовата независимост е напълно разумен мотив за ставане на предприемач . Заплатата на служител се определя от някой друг и за много професии пазарът определя приблизително ограничение на заплатата. Ако човек е собствен работодател, той има право да повиши това ниво в зависимост от своята производителност и способност да намира нови клиенти и бизнес възможности.

В същото време не трябва да забравяме за данъците и факта, че доходите могат да се колебаят, възможни са и непредвидени разходи и ще трябва да платите изплащането на отпуск от собствения си джоб.

4. Олицетворение на брилянтна идея

Въпреки факта, че всеки начинаещ предприемач трябва да има идея, има особено запалени генератори на идеи, които ги смятат, поне в началния етап, за брилянтни. Често тази идея се оказва нишов продукт или услуга, за които не винаги има достатъчно голям пазар.

Никога не е добра идея да тествате идеята си с прости инструменти. Често е достатъчно да кажете на приятелите си за това и да зададете прост въпрос: готови ли са да платят за този продукт или услуга?

5. Вашият собствен шеф

Много амбициозни предприемачи в бизнеса са привлечени от липсата на постоянен мониторинг, нареждане и изискване за докладване. Но си струва да си припомним, че статутът на ръководител на предприятие означава не само способността да планирате всичко сами, да си поставяте цели и да вземате решения, но и задължението да носите отговорност и от време на време да поглеждате собствената си работа отвън и да я оценявате. Намирането на адекватни методи за самоанализ може да отнеме време, но определено може да се научи.

6. Не губете време

Има и такива, които трябва да пътуват много за работа и да прекарват дни и седмици далеч от дома. Времето, горивото и нервите, прекарани в такива пътувания, карат много хора да мислят за собствения си бизнес, предимството на който често е възможността да работят от вкъщи.

Ако бизнесът може да се направи онлайн, това ще спести време. В случаите, когато бизнес идеята изисква срещи с клиенти и бизнес партньори, местоположението на офиса или бизнеса трябва да бъде добре обмислено.

7. Повече време за семейството

Много хора са привлечени от предприемачеството от липсата на ясно работно време. Свободният график на един предприемач обикновено предоставя повече възможности за съчетаване на работа, семейство и хобита.

Трябва да се има предвид, че в началото може да има много малко време за семейство и хобита. Ефективното планиране на времето е отделна задача и хората, които са свикнали да ходят на работа, може да не се адаптират веднага към това.

За статията:
7 причини да започнете собствен бизнес
Заглавие:
7 причини да започнете собствен бизнес
Описание:
Струва си да започнете собствен бизнес с визия и цел. Недоволството от настоящото работно място не е гаранция, че човек ще успее в предприемачеството.
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: