Камините на биоетанол са напълно автономни, много по-прости за инсталиране от камините на газ или дърва. При инсталацията не е необходима работа по покрива или водопровода както и комина.

Главните камери на камините на биоетанол не се нуждаят от комин, за да отведат вредните си газове, изгарят течния биоетанол и не произвеждат никакъв дим. Няма газ, както и не е необходима електроенергия.

Всички горива се помещават в рамките на вътрешни горелки за биоетанол , така че не се налага поставянето на комини, тръби, кабели по стените.

С поставянето, работата по почистването е приключила за вас. Просто поставянето на горивната камера в стандартна стойка или  вече съществуваща каминна кухина, след което се облича по ваш избор. Камините на биоетанол са създадени така, че да работят добре с широка гама от строителни материали и покрития. Традиционенн или модерен вид, в зависимост от собствения ни стил, качеството, което ще продължи цял живот.

Интелигентно проектиран за оптимална топлинна мощност, подобряването на състоянието и безопасността на пламък, високо качество, неръждаеми вложки пещи ще продължи цял живот. Направени от закалено стъкло с ниско съдържание на желязо камините от биоетанол са високо устойчиви.  Биоетанол горелките от клас 304 са от неръждаема стомана.

Горелките са неразделен инструмент от проектирането. Те са били описвани по различен начин, по често използвани от биокамините  създават един елегантен, удължен пламък в  обстановката на вашия дом.

Луксозните хотели по цял свят се възползват от гъвкавостта и атмосферата която създават биокамините, за да създадат интимни пространства, където гостите могат да се облегнат и отпуснат.

Вече не е достатъчно да се разчита на хлъзгав модерен интериор. Вместо това, комфорта и практичността се печелят чрез висок клас ангажиране на социалните пространства и топлина в атмосферата на истинска камина като често се залага на камита от биоетанол.