Колекцията Anchar на компанията Vostok Europe  е кръстена на най-бързата руска подводница  K-222. Това е вторият пробив на компанията на пазара на часовници за гмурци. Моделите се базират на пуснатите през 2009 година часовници Ekranoplan с водоустойчивост от 20 бара. При часовниците VostokAnchar тази водоустойчивост е увеличена до 30 бара. Моделът е с японски механизми, но с руски дух. От компанията предлагат  и уреди за смяна на каишката с допълнителна кожена с контрастни жълти шевове. Часовникът е с горда спортна осанка, което  би се оценило от гмурците.

Диаметърът на часовниците е 48 мм. Такъв продукт е много полезен за гмурците и далеч не е само часовник. Това го прави още по-отличаващ се и интересен за клиентите на компанията. Циферблатите на Anchar имат два вида индекси – тези разположени от вътрешната част не светят, но индексите по външната част са с осветление, произвеждано от тръбички, пълни с тритиев газ. На 6 часа е поставен датник. Стрелката, отмерваща часовете, е с доста големи рамери, а тръбички  с тритий също са интересни като стилов елемент. Благодарение на тях стрелките се различават лесно една от друга. Секундната стрелка също е с ефектна визия. Тя е в ярко жълто и има  светещ материал в основата си.

ANCHAR използва 15 тръбички с тритиев газ, което означава, че не е необходимо да се  осветяват индексите чрез външен източник на светлина, а са постоянно осветени. Корпусът на часовниците от серията ANCHAR  са изработени от 316-L неръждаема стомана. Друга интересна особеност от дизайна на часовника са разположените кръгли дупки на гърба на часовника. Цялостният дизайн на моделите създава усещането за едни наистина здрави продукти, които по своята здравина и качества се доближават до подводниците. Базелът на часовника също е с интересен дизайн. Той е с ергономична форма и е удобен за хващане. Коронката на представителите на серията е доста здрава. Работата с нея е улеснена от големите й размери.

Стъклата на часовниците от колекцията Anchar са подсилени с твърд минерал-кристал, който е с антирефлекно покритие. Часовниците са оборудвани с автоматични японски механизми. Екипът на Vostok добре е преценил, че именно такива механизми са подходящи за новите им часовници за гмуркане. Те са изработени от известния японски производител Seiko. Часовниците са с водоустойчивост от 30 бара. Часовниците впечатляват с великолепната си изработка. Всеки елемент от тях е много здрав. Цялостното излъчване на часовниците е на мъжественост. Каишките им са силиконови, което подхожда на такъв тип часовници. Vostok Europe е компания, която не само разширява продуктовата си линия с продукти, подходящи за гмурци, но и често показва, че крие още трикове в ръкава си. Затова можем само да гадаем какви изненади още ще ни поднесе екипът на компанията.