Новият сезон носи със себе си и прекрасни нови цветове, с които може да освеждим дома си за есента. Топ 10 на най-предпочитаните в интериорния дизайн цветове за сезон 2016/2017 са:

Предпочитаните цветове за интериорен дизайн

1. Синьо крайбрежие –  който въплъщава в себе си простотата на морския бряг и дълбочината на морето, което вплита в себе си милиони нюанси на синьото. Този цвят е силен и е идеален за акцент на една стена или за по-смелите цяла стая, осветлението трябва да е приглушено, а мебелите най-добре да са в тъмни цветове. “Синьо крайбрежие” е подходящо за малки, уютни помещения, като кабинет или спалня.

2. Ефирно синьо –  то напомня на “ведрото синьо” от пролетта, но в по-свежа и студена форма, точно като едно есенно, слънчево утро. Едновременно излъчващо студ, свежест и надежда за прекрасен нов ден.

3. Sharkskin или кожа на акула – той е сребристо-син, като може да варира от по-тъмно към по-светло. Подходящ за добавяне като нюанс към боята за придаване на дълбочина на цвета, но едновременно с това запазване на светлия тон, Този цвят е подходящ за малки помещения, като кухня или антре. Комбинира се отлично с цвета “пикантна горчица”, който може да се запази като акцент в помещението.

4. Сияйно червено – тази зима се бяга от традиционното бордо, което може да направи стаята да изглежда малка и тъмна и се залага на по-свеж, червен нюанс, който има оттенъци на студената гама, но запазва топлотата и е приятен за окото. Идеален е за използване като акцент, като например стилен лампион или за теракота в банята.

5. Топлото кафяво – при избора на латекс за помещения като спалнята например. Кафявото се превърна в предпочитан цвят, заради своята неутралност, топлина и уют, които се съчетават с по-характерни цветове като бежовото, бялото и нюансите на шампанско. “Топлото кафяво” е идеалният богат, земен цвят, който може да превърне спалнята в любимото Ви място в дома.

6. Пепеляв кедър – Определен като заместник на “розовия кварц” от пролетта, “пепелявият кедър” всъщност е розовият нюанс в палитрата за студените месеци. Трудно е да се опише, но излъчва топлина и е идеален за акцент във всека една стая. Съчетава се идеално с “ефирното синьо”, както и със “sharkskin”. Би изглеждал невероятно като акцент в спалнята или дневната, под формата на масичка за кафе или ваза за цветя. За готовите на експерименти “пепелявият кедър” може да се използва като основен цвят съчетан с класическото бяло.

7. Буйна ливада –  е още един цвят, който може да мине за класически зимен нюанс. Много характерен и предпочитан от интериорните дизайнери за подчертаване на форми и акцентиране на детайли.

8. Пикантната горчица –  е щипката свежест и екзотика в палитрата. Все по-често се среща като основен цвят, което показва колко по-отворено е съзнанието на клиентите, за свежите, ярки цветове в интериорния дизайн.

9. Клеят – е топъл и неутрален цвят, така че дава големи възможности за комбинации с него, а също така и не поставя ограничения за това дали ще се използва на пода или на стените. Също така различни текстури с цвят “клей” придават характер на стаята.

10. Лилавото – е един от най-предпочитаните цветове в интериорния дизай през последните 10 години. Избиран най-често за помещения като спалнята, той все по-често може да бъде видян в по-нетрадиционна роля на основен цвят в хола, кухнята и дори банята. Лилавото е толкова предпочитан цвят най-вече, защото може да се комбинира с изключително голям набор от цветове.

А вие на кой цвят бихте заложили?