Дамите са влюбени в чантите и това е нормално. Докато дрехите могат да подчертаят тяхната визия и красиво тяло, а обувките да ги накарат да се чувстват свободни или пък сексапилни и желани, то чантите им дават завършеност на тоалета, а освен това им дават възможност да не се отделят от най-любимите им неща, като кремове, салфетки, тампони, очила и какво ли още не. Дамите са луди по дамски чанти, като далеч не се интересуват дали те са дамски чанти на ниски цени, средни или високи такива, а също така и дали са закупени от близкия магазин, от разпродажба или пък от сайт за чанти онлайн. Дамите просто искат чанти! Те се нуждаят от тях. Не биха могли да си представят ежедневието без тях. Всичко това просто защото могат да съберат в една дамска чанта, всичко от което се нуждаят за разходка в парка или на бизнес обяд.

А какво би станало ако прибавим и още едно предимство на чантите? Да, чантите могат да помагат и то за нещо никак не маловажно. Става дума за телосложението. Ако например сте ниска и това ви притеснява, то чанта може да ви помогне, а същото се отнася и в случай, че сте по-закръглена.

„Цаката“, казано на жаргонен език, е да избирате чанти, които са в контраст с вас самата. Тоест ако например сте по-закръглена, никак не е желателно да залагате на елегантна малка чанта без дръжки. В ръцете ви тя се губи и ви прави още по-пълна. Поради тази причина трябва да избирате чанти в средни размери, както и квадратни и правоъгълни чанти.

В същото време ако имате проблем с това, че сте ниска, то трябва веднага да се отървете от чантата, която е с дълга дръжка. Може да я обичате много, но тя не е за вас. Тя ви кара да изглеждате още по-ниска и качването на 10 сантиметрови токчета няма да ви помогне. Избирайте чанти, които са с по-малки дръжки.