Можете удобно да оборудвате детска спалня според всички правила на фън шуй. Тази източна философия е отдавна популярна у нас. Следвайки препоръките й, можете да създадете хармонично и удобно пространство, в което всеки елемент ще има свое значение. С този пост ще се опитаме да ви дадем някои оригинални и практични идеи, според Фън Шуй.

Според тази източна теория, не можете да поставите двуетажно легло в стаята, тъй като този, който спи отгоре, е в състояние на суспендирана енергия и това се отразява негативно на здравето му. Не можете да купите висящо легло или диван на колела. Леглото трябва да бъде само място за отдих, а не и за игри.

Не трябва да има никакви обемни предмети над леглото, а самото то трябва да стои далеч от прозореца. Смята се, че обемните предмети натискат с енергията си върху спящия човек и близко разположеният прозорец няма да осигури добра почивка. Ако леглото няма къде да се премести, тогава трябва да окачите затъмнени завеси или щори на прозореца.

Много лош знак е разположението на леглото срещу вратата. Още по-лошо е наличието в спалнята на бижута, изработени от препарирани животни. По-добре е да ги замените с картини с пейзаж.

За да не се разболее детето, Фън Шуй препоръчва да премахнете всички огледала и сини тонове от стаята.

Ако детето е вече ученик, се препоръчва да обособите място за кът до прозореца, така че да му е по-лесно да се събужда сутрин.

Детската стая трябва да бъде оборудвана с работна зона, в която детето ще се занимава с уроци и творчество.

Ако детската стая разполага с балкон, тогава от него може да се направи зона за игра или спортна площадка.

Стените, таванът и подът в детската стая трябва да бъдат боядисани с нетоксична вътрешна боя, която ще бъде устойчива на влага и повреди.

По-добре е да премахнете предметите, които събират прах от детското пространство. Това са килими, много меки играчки, изкуствени тъкани и други.

Всички повърхности трябва да се чистят лесно и ефективно, затова е по-добре да положите паркет на пода, а на стените може да залепите миещи тапети.

Над леглото не окачвайте обемисти предмети, за да изключите възможността те да паднат върху бебето.

За да създадете мултифункционално пространство, е добре да използвате модулни или вградени мебели.

Една от стените може да бъде боядисана с миеща се боя или върху нея да поставите специална дъска, върху която младият художник да може да рисува.

Източник: Спално бельо Domo-tex

За статията:
Декорация на детската спалня по фън шуй
Заглавие:
Декорация на детската спалня по фън шуй
Описание:
Можете удобно да оборудвате детска спалня според всички правила на фън шуй. Тази източна философия е отдавна популярна у нас.
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: