Музикалният бизнес в България има изненада за ценителите на истинската музика. Depeche Mode пристигат отново в страната, за да внесат класа и саунд в родния музикален живот. Новината се разгласи от сайта Under the Radar. Групата е обявила датите за концертите от своето световно турне. За България е обявена датата 12 май 2013 г. Все още няма официално изявление от членовете на групата, но се очаква такова да се получи днес, най-късно следобед.

През пролетта, музикантите ще издадат нов албум. Замисленото турне е част от промоцията му. Албумът ще бъде представен по- подробно на пресконференция в Париж. За пръв път, музикантите от Depeche Mode бяха в България през 2006 г. През 2009 г. се очакваше те да пристигнат отново.

Новината, че Дейв Гахан (вокал) е диагностициран с ранен стадий на рак на пикочния мехур наложи отлагане на концерта на родна земя и прекъсване на световното турне. Билетите за предстоящия концерт все още не са пуснати за продажба. Предполага се, че цените ще зависят от деня, в който са закупени. Новото турне ще продължи до 2014 г. Музикантите са решили да започнат с концертите си от страните, в които не успяха да пеят през 2009 г. Със сигурност родните фенове ще оценят жеста.