Ако си мислите, че магията на анимационните филми остава само на екрана и не се пренася в ежедневието ни, то грешите ужасно много. Влиянието, което детските филмчета оказват върху децата не може да бъде събрано  в само една статия, заради това решихме да погледнем ситуацията под друг ъгъл и да ви разкажем как световните дизайнери прегърнаха идеята да създадат реално онези рокли, които сме виждали само на екрана.

Дизайнерски Дисни рокли

Събитието е от преди няколко години, но и до ден днешен неговият отзвук се чува. Великите дизайнери, като Оскар де ла Рента, Версаче, Елие Сааб и много други решават да участват в благотворителна кампания за детскa благотворителност на известна болница.

Валентино хваща Бела, като мечтан образ от много момичета по света и пресъздава нейната рокля за знаменития ден. Оскар де ла Рента също не остава по назад и създава роклята на Спящата Красавица в прекрасният жълто син цвят. Тя е наметната с червено наметало с висока яка, която е колосана и служи да я пази от тръни и от лоши орисници.

Списъкът от модели продължава с роклите на Ариел, Аврора, Пепеляшка, Жасмин, Покахонтас, Рапунцел, Снежанка и дори Тиана. Първоначално моделите не са показани с живи модели, а изложени на статични манекени. Вице президентът на Дисни изказва своят възторг от идеята великите световни да създадат истински рокли на вечните принцеси. Няма какво да се залъгваме, всички от време на време си мечтаем да сме някоя от принцесите на Дисни. Ако пък търсите детски приказни рокли за момичета онлайн, то Princeskabg.com  е вашето място, където български дизайнер ги изработва по поръчка за вашата малка принцеса или принц.

Каква е била реакцията от роклите?

Вие как мислите? Ако случайно имате възможност да притежавате роклята от любимата ви детска приказка бихте ли пропуснали тази възможност? Ние, не бихме и посмели даже да си го помислим. Всички тези рокли са били изработени до най-малкият детайл, до последната дантелка и резервно копче. Носталгията по детството и по приказките провокира много хора да се хвърлят стремоглаво в наддаването за тези уникални детски рокли. Роклята от Красавицата и звяра е в светложълт цвят и е изработена от валентино. Роклята на Пепеляшка е създадена от Версаче, като използват модела от екранизацията от 1950 година. Тиана пък е създадена от Ралф и Русо, като леко напомня булчинска рокля с искрящите си елементи. Рапунцел е пресъздадена от Джени Пакхам, като освен лилавия цвят е обсипана и със златни нишки в горната част на роклята.

Всички рокли до една се продават и е събрана една значителна сума за детската благотворителност. Това може да ни послужи за пример, как приказките макар и лека лъжа могат да послужат за причина нещо красиво да се роди от тях. Всяка една рокля на Дисни веднага предизвиква мечтаене, което е страшно вредно за ежедневният негативизъм, така че ви предизвикваме да си пуснете някое филмче и да си купите някоя рокля на принцеса или костюм на принц.

За статията:
Дисни роклите ушити от световни дизайнери
Заглавие:
Дисни роклите ушити от световни дизайнери
Описание:
Ако си мислите, че магията на анимационните филми остава само на екрана и не се пренася в ежедневието ни, то грешите ужасно много. Дизайнерски Дисни рокли.
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: