Как може един малък производител да се възползва от дистрибуцията на млечни продукти?

Време ви е да потърсите регионален дистрибутор на млечни продукти? Тази статия е точно за вас!

Какво прави дистрибуторът?

Дистрибуторите на млечни продукти имат складове, в които се съхраняват много видове и марки млечни продукти. Те приемат поръчки от купувачи на едро и им ги доставят в обектите. Това е много по-ефективен начин за доставка и получаване на продукти. Регионалните дистрибутори се фокусират върху независими и малки вериги хранителни магазини.

Какво е да продаваш чрез малък регионален дистрибутор?

Дистрибуторите могат да имат различни изисквания по отношение на млечните продукти, които продават, и клиентите, които обслужват. За тях е важен и обемът, който магазините ще купуват от тях. По-големите национални дистрибутори може да откажат да работят с някой, ако решат, че оборотът от него ще е твърде малък. Търговците на дребно пък искат да сведат до минимум броя на дистрибуторите, с които работят, и същевременно да получат разнообразието, от което се нуждаят.

Как може един малък производител да се възползва от дистрибуцията на млечни продукти?

1) Запитайте се с кого искате да работите.

Производителите винаги трябва да знаят къде искат да продават стоките си:

  • В ресторанти от висок клас?
  • В малки квартални магазини?
  • Или и на двете места?

2) Поставете си крайна цел за разпространение и намерете дистрибутори, които могат да я изпълнят.

Ако искате да достигнете само до ресторанти или други обекти за хранене, потърсете дистрибутори, които имат добра репутация и продават на местата, които ви интересуват. Говорете и с други производители на храни и напитки, които работят на пазара, където бихте искали да продавате. Направете и свое проучване в интернет.

Нещата, които са важни за производителите на млечни продукти

Ако продавате прясна храна или напитки, като прясно мляко например, вие ще искате да работите с дистрибутор, който вече има опит и съоръжения за съхранение и разпространение на такива продукти. Това е ключов фактор при дистрибуцията на млечни продукти, които не съдържат консерванти и са с кратък срок на годност. Понякога е важно такъв вид продукция да бъде взета и доставена незабавно до клиентите, преди да загуби качеството и свежестта си.

Какви са ползите от работата с регионален дистрибутор?

Като цяло, с по-малък дистрибутор, ще се радвате на няколко предимства:

  • По-малките производители обикновено създават по-близки и по-лични отношения с по-малък дистрибутор. Така имат възможността да получат информация за важни решения като промоции и ценообразуване.
  • Регионалните дистрибутори се фокусират по-добре върху обслужването на клиентите си. Така могат по-лесно да разширят и развият новата марка, както и да предадат историята й по-добре от един голям дистрибутор.
  • По-малките дистрибутори може да ви помогнат да планирате продажбите си, за да знаете колко да произвеждате.

Ако сте решили, че е дошъл момента да достигнете до по-големи пазари, значи е време да помислите за дистрибуция на млечни продукти със Загора Груп БГ. Фирмата е доказан експерт в тази област, като извършва всекидневни доставки до над 1300 магазина в България.

За статията:
Дистрибуцията на млечни продукти?
Заглавие:
Дистрибуцията на млечни продукти?
Описание:
Как може един малък производител да се възползва от дистрибуцията на млечни продукти? Време ви е да потърсите регионален дистрибутор на млечни продукти..
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: