Въведената лазерна епилация е най-модерният метод за премахване на нежеланото окосмяване. В България тя започна да става известна в последните години, но истината е, че услугата лазерна епилация е много търсена по целия свят. Безспорно това е така заради ефектите, които предлага, както и заради лесния начин, по който се случва целият процес.

По много траен начин методът лазерна епилация премахва нежеланото окосмяване от различните части на тялото. Именно за това тя е толкова ефективна – защото след пет или шест процедури окосмяването изчезва напълно и е достатъчно това да се поддържа с една процедура годишно.

Трябва да се съгласим, че лазерна епилация е метод, който би спестил много усилия и главоболия на всяка една жена, а и не само. В последните години все по-търсен е този метод и от мъжете, тъй като е безболезнен и бърз, а също и траен.

Лазерна епилация се извършва от специални уреди, които, както можем да се досетим, работят чрез лазери и прекъсват растежа на косъма още в основата им. Именно тук е и разликата с другите методи за премахване на окосмяването – обикновено те прекъсват косъма преди корена му и по този начин той продължава да расте.

Разбира се, резултатите от направената лазерна епилация, са много субективни, тъй като зависят от много различни фактори като вида на косъма, дебелината му, както и мощността и качеството на апарата, с който се извършва процедурата.

За пълен и качествен ефект специалистите препоръчват лазерна епилация да се прави веднъж на всеки четири до шест седмици или иначе казано – веднъж месечно. През останалото време не бива косъмът да се третира със средства за обезкосмяване, които го дърпат и изтръгват от фоликула. Оптималните резултати зависят и от типа на кожата ни, както и от  хормоните в тялото ни, които отговарят за окосмяването и растежа на косата и космите по тялото ни.

Важно е да се знае, че дори при метод като лазерната епилация, космите не изчезват сто процента. Специалистите гарантират, че окосмяването се редуцира до 85-90%, като оставащите косъмчета са много светли и тънки – незабележими.

Истината е, че сравнително ефективната процедура лазерна епилация е много предпочитан метод за премахване на окосмяването от жените, защото е безболезнена, а и дълготрайността й не е за пренебрегване – всички знаем колко досадни могат да бъдат процедурите по обезкосмяване. За жалост, в България процедурата лазерна епилация е все още на сравнително високи цени и не всеки може да си я позволи, нещо, което се дължи на факта, че методът е известен у нас едва от няколко години.