Премахване на белези днес се налага на почти всеки втори човек. Белезите могат да бъдат причинени от младежко акне, да се появят петна и пигментация с годините, да са под формата на брадавици, кожни торбички, от изгорено, от оперативни срезове и какво ли още не. Като цяло ефикасното премахване на белезите вече не е само, чрез намесата на естетичната хирургия. Има множество ефикасни силиконови кремове, които биха били верен съюзник в борбата с един белег. Освен от белезите си, много хора днес страдат и от още един глобален проблем – хъркането. То освен неприятно е много нездравословно и е нужно да му бъде обърнато внимание и да бъде лекувано.

Ефикасно лечение на проблеми с хъркането

Когато заговорим за хъркане, обикновено се сещаме за мъжете, но реално повече от 30% от двата пола имат проблеми свързани с хъркането. Този проблем не си признават голяма част от хората и не търсят лечение за него. Статистиката сочи, че почти всеки двайсети мъж до 30 години и всяка пета жена на тази възраст хъркат. С времето процента расте значително и ако на едно хъркане не се обърне внимание, освен нездравословен сън и почивка, то се превръща и в здравословен проблем. Хъркането е заболяване и то опасно. В глобален мащаб за година, според данните от проучвания, над 30 000 души умират заради проблемно хъркане – просто дишането се прекъсва по време на съня!

Причините за едно хъркане могат да са много. Те започват от увиснало небце с напредването на годините, запушен нос и полипи, продължават с малка и издадена напред челюст, прекалено високо телесно тегло или пък уголемени сливици и стигат до надебелен език. Защо е опасно едно хъркане? То е признак, че може да имате заболяването Сънна апнея. При него дишането спира за кратко и така притока на кислород в кръвта е възпрепятстван. Състоянието е много опасно и задължително изисква лечение. Как бихме могли да лекуваме удачно проблеми с хъркането? Днес това е възможно да стане безболезнено и бързо с помощта на лазер. Лазера помага за отстраняването на проблема, когато неговия причинител е именно най-често срещания – увисване на небцето. Цялата процедура по облъчването трае не повече от половин час и е безкръвна. След нея не е нужно пациента да лежи в болница и гласът му не се променя. Просто се освобождава от досадното хъркане и се връща в нормалния си ежедневен ритъм.

Премахване на белези – как да го направим трайно и ефикасно?

Като цяло белезите имат разнообразен характер. Но тези от тях с келоиден и хипертрофичен характер са най-често срещани. Появата им може да бъде свързана с изгаряния в различна степен, с порезни рани, травми, операционна намеса и прочие. При този вид белези кожата значително се пигментира, задебелява и загрубява. Участъкът на белега е зачервен и болезнен често пъти. За да премахнем белезите си днес не е нужно да се подлагаме на естетични операции, ако самите белези са малки по площ и проявата им не е агресивна. Това може да стане съвсем ефикасно с формулировката на съвременните силиконови гелове, като Кело Кот, които значително спомагат белега да избелее и изчезне след време. Няма значение дали белега е нов или стар, крема омекотява кожния участък, където е той и възвръща нормалния цвят на кожата. Разбира се старите белези се лекуват значително по-бавно, но отново след време са заличени.

Благодарение на активната си силиконова съставка крема съхне бързо, не предизвиква алергични реакции и може да бъде прилаган успешно и при деца. Необходимо е да се нанася поне два пъти на ден, като активната му употреба се препоръчва да бъде не по-малко от поне три месеца. Алтернатива на силиконовия гел Кело Кот са лазерните терапии за премахване на белези. Те действат на база съвременно проектирани лазери за естетични процедури. Марка фаворит на пазара и утвърден гарант за качество е Фотона. Естетичните лазери за премахването на белезите и бръчките действат интензивно с къси вълни, за да запазят кожата. В зависимост от характера на самия белег и неговата площ могат да се наложат няколко процедури по премахването му. Самата кожа е леко зачервена след лазерната терапия, но това напълно отшумява в рамките на час обикновено, а кожата не е увредена.

За статията:
Ефикасно премахване на белези и проблеми с хъркането
Заглавие:
Ефикасно премахване на белези и проблеми с хъркането
Описание:
Премахване на белези днес се налага на почти всеки втори човек. Лечение на проблеми с хъркането. Премахване на белези – как да го направим трайно и ефикасно?
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: