Дом и Градина

Ежедневно почистване на ламинат

Почистване на ламиниран паркет

Как да почистим ламинираният паркет у дома и в офиса? Няколко техники за почистване на ламинат. Ламинатът се почиства редовно поне веднъж седмично

Днешното съвремие и пазарът наложиха така прославилият се ламиниран паркет. Днес в почти всеки дом може да се види тази подова настилка, а така честата и употреба се дължи на множество привилегии, които притежават ламинираните паркети и най-вече лесната поддръжка, както и бързо почистващата се повърхност. В тази връзка ще ви представим няколко метода за грижа на ламинирания под у дома, които надяваме се ще бъдат от ползва на всички онези, които са го положили вече вкъщи, така и на онези, които им предстои да се обзаведат с него.

Качественият ламиниран паркет има лъскава повърхност, красив външен вид, а блясъка му може да се запази с няколко лесни техники:

  • На първо място едрите частици, трохи, камъчета, остатъци от храна, счупени играчки от децата и домашните любимци и т.н. отстранете с прахосмукачка.
  • Метла и лопата използвайте при трудно достъпни места.
  • Забърсване на прах от ламиниран паркет става с помощта на стирка/моп, като почистването трябва да е сухо.
  • В случаи, че по ламинираният паркет в кухнята има мазни наслагвания и други мръсотии ,се използват и малки количества на препарати без високо съдържание на киселини.
  • Използване на препарат с ниска киселинност е идеално решение в почистване на ламинат. С тях може бързо и лесно да се почистват добре като се запазва естествения вид на ламинирания паркет.
  • Измиването на ламината се прави с леко влажна бърсалка след хубаво и обилно изпиране, тя бива изстискана.

В избора на препарати за ламиниран паркет – не бива да се използва препарат, с който се почистват и полират мебели и дървесина. Заблуда е фактът, че тези препарати ще подсилят блясъка на ламината, поради съдържанието на химикали в тях. По този начин могат да направят ламинирания паркет  хлъзгав като заледена пързалка и не само да ви подведат, но и да ви причинят контузия.

Ламинат се почиства поне един път седмично от прах и ежедневни мръсотии, а един път в годината направете и по-качествено почистване свързано с всеки сантиметър от пода.

3 коментара

  1. Харесва ми снимката на жената по сандали, понеже ми напомни, че скоро топлото време ще дойде и при нас, и е извадим летните джапанки. Разбира се, че трябва да почистваме всекидневно пода, най-малкото от прахта, която пада, понеже я дишаме, пък и става за нула време. Трябва да знаем, че има и допълнително специално импрегниране с комбинация слънчогледово масло и корундова палма, което позволява ламелите да се монтират и в бани. Това е страхотно за хора като мен, които искат тип шарка на дърво да има и в банята, понеже изглежда доста топло и уютно, пък и ни кара да се чувстваме по-близо до природата като че ли.

  2. За мен лично ламинатът е един от най-добрите варианти, които може да изберем и да сложим на пода, освен в кухнята, където плочките са по-практични. Благодаря Ви за тази статия. Важно е да го почистваме качествено и често, за да издържи по-дълго време непокътнат, така да се каже. С ламинираният паркет може би едно от най-добрите решения за всеки един собственик на апартаменти и къщи, и който иска да има външен вид на истински дървен под, то от моделите ламинати има избор. Някои видове ламиниран паркет копират външния вид на камък, или вече има всякакви, които просто един парцал на ден с препарат им е нужно, за да са чисти.

  3. Много е важно да умеем да почистваме ламината качествено и да не се получават замърсявания или тип надрасквания от някакви препарати. Има специални препарати, които са само за ламиниран паркет. Давате страхотни съвети, сигурна съм, че ако ги спазваме, то ще го запазим като нов за доста дълго време. Най-важно при подготовката за полагане на ламиниран паркет е да помним, че от ключово значение е подовата повърхност в помещението да е идеално гладка, за да се избегне повдигане и след това всичко е лесно, както казват от фирмите. Поддръжката също е важна, не бива да си мислим, че след слагането на ламината не му е нужно нищо.

Остави мнение

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Приятели: Кулинарни рецепти

Партньори|Sitemap