В тази статия ще се спрем на основните етапи при изработка на уеб сайт. От какво имаме нужда, как да постъпим за да израградим наистина добър и качествен сайт/проект.

Създаването на качествен сайт предполага наличието на технологии и рационализиран работен процес. Освен това резултатът от проекта зависи от взаимодействието на клиента с изпълнителя, така че е добре да представите процеса на разработка предварително на тези, които се интересуват от създаването му.

Първият важен момент е целта на сайта, визията, заданието, от какво ще се нуждае неговият ползвател, как вижда нещата, за какво ще му служи, какво иска да постигне.

Тук ще се опитам да ви разкажа повече за това как организирам работата с клиенти. Искам да отбележа, че тук е описан пълният процес на разработка, но той е доста гъвкав и моите ресурси могат да се използват както в комплекс, така и за решаване на отделни етапи. Всеки етап се отработва итеративно до крайния резултат. Това дава свободата на клиента да избере схемата на работа и изпълнителя. Изработка на сайт за всеки клиенти при различни цели.

Нека разгледаме последователно всеки етап.

1. Събиране и анализ на информация

Ако се свържете с мен относно създаването на уебсайт, тогава първо ще се опитам да събера възможно най-подробна информация за това какво е необходимо и какво не е необходимо за вашия сайт. Ще се опитам да разбера какви цели са пред него, каква е идеята и какви задачи трябва да решава.

Тук можете също да решите структурата на уебсайта: от кои секции и страници ще се състои.

2. Резултатът от този етап е да се създаде техническо задание.

Това е като конструкцията на една сграда, ако имаме дадените елементи и чертеж за проекта, ще ни е много по-лесно и ще имаме яснота, какво и как трябва да се изпълни и извърши.

3. Подготовка на съдържанието

За съжаление, много хора обръщат малко внимание на съдържанието при разработването. Основното нещо е да пишете кратко и важно, да избягвате клишета. Трябва да подчертаете своите силни страни, предимства, да разберете на потребителя защо трябва да избере вас. Нека стилът на текста зависи от позиционирането на компанията. Същото важи и за избора на изображения. Без износени изображения от фотобанки! Идеално, ако имате собствен фотограф. Ако не, винаги можете да се свържете с илюстратор или да изберете най-ярките изображения за вашия проект.

4. Проучване

Когато структурата на уеб проекта е изготвена и задачите са поставени, можете да започнете да търсите техните решения.

4.1. Анализ на конкурентите

Ние подчертаваме няколко ключови конкуренти и анализираме техните продукти в детайли. Да видим какво са направили добре. Задаваме си въпроса: “Защо работи?” Разглеждаме и какво не са приложили или са направили лошо. Опитваме се да осъзнаем всички добри неща в себе си, но отчитаме грешките и се опитваме да ги избягваме. Ние подчертаваме нашите конкурентни предимства.

Ако самите конкуренти имат проблеми с техният продукт, тогава можете да потърсите примери в свързани категории. С голяма степен на вероятност техните техники са приложими и за вас.

Основното нещо в този бизнес е да не се увличате и да не забравяте за нуждите на крайния потребител.

Добра визия, кратки връзки и бързо достигна до правилните позиции и страници в сайта

За да помогнете на потребителя, първо трябва да го опознаете: да съберете всички данни за целевата аудитория и да ги съставите в няколко конкретни символа. С любов им даваме имена, опитваме се да се поставим на тяхно място  и определяме какво точно трябва да правят.

Клиента на първо място, всичко което се опитваме да създадаем е за него и от него зависи отчасти успеха на нашият бизнес.

Емпатията е способността да влезете в емоционалното състояние на друг човек.

За статията:
Заглавие:
Етапи при изработка на уеб сайт
Описание:
В тази статия ще се спрем на основните етапи при изработка на уеб сайт. От какво имаме нужда, как да постъпим за да израградим наистина добър и качествен сайт/проект.
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: