Етикетните принтери са устройства, с помощта на които лесно можете да отпечатате желания от вас надпис или изображение под формата на етикет. В зависимост от вашите нужди, етикетните принтери могат да принтират различни по големина и вид етикети и документи, а също и да кодират тагове с радиочестотна идентификация (RFID тагове).

Принтер за етикети можете да използвате както за различни цели в офиса, така и в дома. Те са изключително полезни за категоризиране на вашите вещи и документи, а могат да влязат в употреба дори за ежедневни хобита и дейности (градинарство, DIY/направи-си-сам проекти и пр.)

Принтерите за етикети могат да използват широка гама от материали за етикетиране, включително хартиени и синтетични полимерни материали. Те се делят на три основни групи: домашни, корпоративни и индустриални.

Домашните етикетни принтери са ръчни или малки настолни устройства. Те са подходящи за използване в домашни условия или за целите на малкия офис и бизнес. Цената на този тип етикетни принтери е значително по-ниска от използваните в индустрията устройства, което ги прави достъпни за широкия потребител. Макар и да поддържат по-ниски цени на устройството обаче, този тип принтери за етикети печатат върху термални ленти, които обикновено са на по-високи цени.

Настолните етикетни принтери са създадени с цел да покриват нуждите на малкия и средния бизнес и са предназначени за печат със средна натовареност.

Индустриалните етикетни принтери, от своя страна, са подходящи за тежък и постоянен режим на работа. Най-често те се използват в складове, разпределителни центрове и фабрики. Индустриалните портативни принтери за етикети са предназначени за работа на място. Те най-често са ръчни и са снабдени с твърд индустриален калъф. Примери за тяхното приложение са етикетирането на електрически инсталации, строителни обекти и производствени етажи, където няма наличен компютър.

Етикетите спадат към онези неща в ежедневието, на които никой не обръща внимание, но които са навсякъде около нас: организация на офиси, изпращане на писма и пратки, етикетиране на продукти. Почти няма бизнес, който да не се нуждае от етикети за една или друга цел. Ето защо закупуването на качествен и надежден принтер за етикети е толкова важно. Преди да закупите етикетен принтер, вземете под внимание целите, за които ви е необходим, тъй като различните видове изпълняват различни специфични функции. Обърнете внимание на необходимия ви вид етикети, мастило, хартия (или друг материал), а също и на работната среда, езика на програмиране, скоростта и капацитета на устройството. След като имате яснота относно тези няколко фактора, можете лесно да намерите най-подходящия за вашите цели принтер за етикети.

За статията:
Етикетни принтери – необходими за всеки бизнес
Заглавие:
Етикетни принтери – необходими за всеки бизнес
Описание:
Етикетните принтери са устройства, с помощта на които лесно можете да отпечатате желания от вас надпис или изображение под формата на етикет.
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: