Всички знаем колко неприятна може да бъде болката в ръка в следствие на травма. Именно поради тази причина е добре след нараняване да се посети специалист и да се направи курс на лечение с физиотерапия.

Към болката в ръката се отнасят всички видове болки или дискомфорт в рамото, ръката, китката, в пръстите и по цялата ръка от пръстите до рамото. Ръцете са изградени от мускули, кости, стави, сухожилия, лигаменти, кожа, нервна система, кръвоносни съдове, кръв и така нататък. Всеки един от тях може да се нарани, зарази или получи травма и в следствие на това да получите болка в ръката. Тя може да има различни проявления и да ви причинява различни неудобства:

  • Продължителност – (кратък момент, интермитентна болка, постоянна болка)
  • Място – ( на специфично място, в широк район, по цялата част)
  • Способност да се премества и да се усеща на други места

Видовете болка включват: пронизваща, изтръпваща, електрическа, спазми, пулсираща, пронизваща, пареща и други.
Ако усещате изтръпване, мравучкане, както и леко електрическо усещане, това е, което медицинските специалисти наричат парестезия. Това болезнено състояние включва дискомфорт и дразнене до умерена и силна болка, така че дори и лек натиск от вятъра може да наруши движението на ръката ви. За това не отлагайте много, а потърсете опитен специалист по физиотерапия в Стара Загора и си запишете час.

Има много причини, поради които може да възникне болка в ръката, като: травма, причинена от пряк удар, вътрешни проблеми в мускулите, нерв, дегенерация и рак, повтарящи се разтежения. Понякога болката може да бъде локализирана или да се усеща и на други места по тялото като гърба и врата. Пример за това е гранична болка в областта на шията, която може да предизвика изтръпване в рамото и ръката или дископатията, която е в основата на нерва на гръбначния стълб, и причинява болка или се усеща изтръпване в рамото или в ръката.

С помощта на физиотерапията вие ще осетите облекчение на болката в ръката, но преди това да се случи, трябва да се започне със:

  • Задълбочена оценка на появата на болката и травмата
  • Идентифициране на факторите, които са причина за нейната поява или изостряне
  • Изяснение на медицинската им и фамилна анамнеза
  • Изяснение и на всяка друга медицинска информация
  • Извършване на физическо натоварване и тестове, за да се прецени какъв е основния проблем
  • Предписване на подходяща терапия за ръка, спортен масаж или физиотерапия в Стара Загора

След като се приложи предписаната терапия, за да се намали болката може да се приложи електрическа терапия с ултразвук, интерферентна и студена терапия, за да намали възпалението, като първо се набляга върху увеличаването на обхвата и функционалните движения и след това се върви към изграждането на силата и сръчността на ръката.

Физиотерапевтите могат да използват и: терапия с упражнения и движение, както и съвместна мобилизация и управление на меките тъкани.
Болката в ръка не е шега работа и трябва да подходите към нея с изключително внимание и сериозност. Не я подценявайте, защото тя няма да отмине от само себе си, а докато чакате състоянието ви може да се влоши. Затова не губете повече време, а си запишете час при опитните специалисти по физиотерапия в Стара Загора от HBO Medical Support Center, които ще се погрижат вашата болка да изчезне.

За статията:
Физиотерапия при болки в ръката
Заглавие:
Физиотерапия при болки в ръката
Описание:
При болка в ръка в следствие на травма е желателно след нараняване да се посети специалист и да се направи курс на лечение с физиотерапия.
Автор:
Издател:
RozovaDolina.Net
Лого: