Киев – столицата със златните кубета, разположена на двата бряга на река Днепър, е своеобразен мост между днешна Украйна и древната Рус. Киев е най-големият град в страната със своите 2 800 000 жители.

Разходката по Крешчатик – главната търговска улица, до централният площад – Майдан Незалежности (Площад на независимостта), е задължителна, както и безгрижното скитане по най-известната и живописна улица на града – Андреевский узвис, където можете да разгледате пазарите, да видите няколко интересни музея и да съберете впечатления от този велик и напълно непознат град.

Все пак, най-красивите забележителности на Киев са неговите стари църкви, много от които са едни от най-важните в православното християнство. Не пропускайте да посетите удивителния манастирски комплекс “Киево-Пещерска Лавра” – най-известната забележителност на столицата, събрала множество красиви църкви с изглед към Днепър, както и интересните две големи катакомби с балсамираните тела на монаси, около които са се струпвали в молитва богомолците.

Гражданите на европейския съюз могат да пътуват до Украйна с международен паспорт, като не се изисква виза. Самолетни билети Бургас Киев има всяка седмица като се изисква само паспорт с валидност поне един месец след датата на връщане.

Непременно трябва да се посетят катедрала “Света София” – една златно-зелена фантазия, и манастир “Свети Михаил” – сияние от синьо-виолетови стени, увенчани с удивителни златни куполи. От Златната порта на Киев, построена през далчната 1037 година, до разходката с въжената линия по стръмния западен бряг, градът предлага по нещо за всеки вкус и със сигурност няма да ви разочарова. Не изпускайте възможността да посетите Киев – няма да съжалявате.