Хармония в банята се постига с професионални и оригинални дизайнерски проекти. За да избегнете долепването на душ до вана и тоалетна до мивка, разделете пространството на банята на различни кътове или зони, чрез ниски стени, завеси или паравани. Позиционирайте отделните мебели така, че да оптимизирате както местоположението, така и разстоянието между тях, за да се диша свободно и да не се уморява окото. Използвайте изпитани методи, да коригирате вече направените грешки, като например удължете височината за сметка на широчината на шкафа или конзола.

Ако в досегашната баня ви се налагаше да бързате и да отстъпите банята на съжителстващите сутрин преди или вечер след работа, решете този проблем с поставянето на втора мивка. Ако нямате достатъчно пространство направете мивката по-голяма. Тенденцията напоследък е мивката да бъде умишлено уголемена и заоблена.

Бидето вече е нещо нормално и често срещано в съвременната баня.

Когато искате пералнята да бъде инсталирана в банята знайте, че тя ще надмине очакванията ви за заето пространство. Първо, тя ще изиска кош за мръсно пране, второ за препарати, трябва и да е поставена на безопасна дистанция, а и модните тенденции изискват тя да бъде вградена, например в шкаф. Тя изисква свободно място за вибрация от 10см и 60см дистанция от мивката и ваната.

Вземете в предвид и постоянните части на банята като канализационните тръби. Използвайте ги като отправна точка като определяте мястото на най-важните детайли на интериора. До тях проектирайте елементите, оттичащи се в пода като вана, душ, мивка, тоалетна. При зоната за къпане дължината на връзката с канализацията не е желателно да надвишава 3метра, а при тоалетната 1метър.

Други постоянни елементи са вратите и прозорците. Тенденциите в световен мащаб са вратите да изчезнат през следващите десетилетия частично и да останат само входната врата и вратата на банята. Срещу вратата винаги се поставя най-естетически привлекателния мебел, а не бидето или тоалетната.

По-желания вариант, разбира се е, когато банята има прозорец. Не се препоръчва монтиране на мивка до прозореца или на вана под него.

Изберете своите нови и съвременни мебели за баня от Keranova.